Logo dekoeriermill.nl


Muziek met ritme, waarbij je kunt dansen, dat doen deze kinderen liefst elke dag. (Foto: Marco van den Broek)
Muziek met ritme, waarbij je kunt dansen, dat doen deze kinderen liefst elke dag. (Foto: Marco van den Broek) (Foto: Marco van den Broek)

Muziek en meer in zonnig St. Hubert

Het laatste weekend van augustus was het alweer de 32e editie van St. Hubert op z'n Best, een evenement dat tot ver buiten St. Hubert bekend is. De kinderen konden zich uitleven bij het springkussen, gaan klimmen, in de ballenbak of skelter rijden.

SINT HUBERT – Het weekend begon met een muzikaal spektakel op de zaterdagavond. De band Rousers speelde het dak van de tent op het plein in Sint Hubert. "Voor de vele bezoekers was het een muzikale reis met medleys, meezingers en quilty pleasures. De lichtshow was een prachtig extra element", informeert Henny Siroo van de organisatie. De zondag werd mede door het mooie weer goed bezocht, maar was toch niet compleet. De organisatie had de invullin g van de kramen voor de braderie aan derden uitbesteed. Helaas was alles misgelopen doordat deze partij er enkele weken geleden de brui aangaf. De organisatie heeft er nog alles aangedaan om nog zoveel mogelijk zelf in te vullen. Naarmate de zondag vorderde en de zon hoog aan de hemel stond kwamen meer bezoekers de sfeer proeven. Na een optreden van de harmonie uit Sint Hubert wist Sietse van Berkel de mensen te boeien met spectaculaire optredens. Sietse werkt met zijn BMX fiets. "Ik laat zien wat er op een fiets mogelijk is. Kinderen moeten er op uit een iets doen en beleven, dat wil ik ook laten zien. Ik doe dit al 13 jaar met optredens over de gehele wereld en ben 7e bij een wereldkampioenschap BMX Flatland geworden." Kinderen van dansschool Keep on Movin van Renske Driessen wisten met hun optredens de mensen te boeien. Naast een mooie prestatie van de jongeren wist de meer ervaren demogroep een mooie acte te laten zien. Renske: "Ze zijn heel talentvol en ademen dansen. De 11-jarigen Nina, Jonna en Isa genieten van streetdance. Jonna: "Wij doen wedstrijden en demonstraties bij braderieën en hebben een leuke groep. Isa: "Dansen doen we graag, wie weet wat de toekomst ons brengt." De optredens van de bands The Wild Weeping Willies met classic rock en de Bandits met hun uitgebreide repertoire brachten de sfeer naar een hoger niveau. Voor de familie van Truus Vloet is dit traditiegetrouw een familiedag. "Onze kinderen komen naar huis en alle neven en nichten, dat voelt gewoon goed." Dolf en Christa komen uit Amsterdam en wonen sinds een half jaar in Sint Hubert. Dolf: "Het is voor ons een nieuwe omgeving en willen graag de sfeer proeven en mensen leren kennen. Onze eerste indrukken zijn prima en komen volgend jaar hier weer naar toe." Ruth de Jong van de organisatie: "Samen met onze sponsoren en vrijwilligers willen we volgend jaar ons evenement mooier voortzetten."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox