Logo dekoeriermill.nl


Foto: Marco van den Broek

'Met muziek en zang, leef je lang'

Gerda Rooyakkers kwam uit Mill en Peter Spronk was afkomstig uit Den Bosch. Een ontmoeting in Nijmegen werd de basis voor een gouden huwelijk.

Mill - Peter Spronk: "Ik was bij mijn zus in Nijmegen en ineens kwam Gerda binnen. Toen ik haar zag dacht ik gelijk, dat is ze. Gerda reed taxi en wilde een mevrouw die mijn zus wilde bezoeken een plezier doen door haar even langs te brengen. Ik heb Gerda toen haar adres gevraagd en zo kon ik haar een kaartje sturen. Daarna hebben we per telefoon een afspraak gemaakt voor een ontmoeting bij het station. We zijn gaan wandelen en leerden elkaar zo al wat beter kennen."

Gerda Rooyakkers werkte al op jonge leeftijd bij de juwelierszaak van haar ouders. Rooyakkers: "Ik moest thuis meehelpen en wist al vroeg hoe alles te werk ging. We hadden later eveneens een taxibedrijf en ik combineerde taxi rijden met werken in de winkel."

Druk leven
Peter deed speciale verkoop van ijzerwaren in Eindhoven en Tilburg. "Wij hadden beide een druk leven en na vier jaar verkering trouwden we voor de wet en kerk op 10 augustus 1967. Een datum prikken was niet eenvoudig in onze situatie. We wilden samen iets opzetten en begonnen met een winkel en een etalage. Dat was een kamer bij Gerda thuis. Het werd textiel, waarvan Gerda veel diploma's heeft gehaald. We konden alles leveren en werden een begrip. We kochten grond en bouwden onze eigen winkel. Gerda regelde alles en ik ging meewerken toen het nodig was. Kleding aan sportverenigingen, carnaval en het koor, Gerda kreeg het voor elkaar. Ik regelde de inkoop. We hebben zelfs in het geheim Prins Carnaval van Sint Hubert gekleed."
Zingen in het kerkkoor, tapijten knopen of handwerken, Gerda kon het. Peter was actief met judo, atletiek en tennis.

Tapdansen
"Ik heb vier jaar in Den Bosch tapdansen gedaan. Ik kon zelfs naar Amerika volgens mijn leraar, hij vond mij een tweede Fred Astaire. Samen houden we van Duitse schlagers." Gerda: "Met muziek en zang, leef je eens zo lang. We gingen ook vaak naar Rüdesheim in Duitsland."

Peter knikt: "Ik was een keer heel ongerust over onze hond Wanda. Ik ben op en neer naar Mill gereden om te zien dat met Wanda alles in orde was, dat waren heel veel kilometers rijden. Gerda vond het gekkenwerk, want bellen kon toch ook. Maar ja, ik was toen toch echt gerust. Vijftig jaar huwelijk is prachtig, maar we zijn nog lang niet klaar."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox