Logo dekoeriermill.nl


Wethouder Erik van Daal (rechts) op de duofiets met de 89-jarige Jan van den Boom. (foto: Marco van den Broek)
Wethouder Erik van Daal (rechts) op de duofiets met de 89-jarige Jan van den Boom. (foto: Marco van den Broek)

'Positief en gezond genieten'

Afgelopen zondag was de themadag: 'Gezond de gemeente door'. In Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord vonden diverse activiteiten plaats die gratis waren te bezoeken. Het was een geslaagde dag.

Met een opslag van wethouder Erik van Daal bij een volleybalwedstrijd van Recreatie Sportvereniging Hart in Actie, werd letterlijk de bal in het spel gebracht als opening van deze dag. De werkgroep, organisator van het thema, bestaat uit vertegenwoordigers van de organisaties Pantein, Steunpunt Mantelzorg, Stichting Welzijn Ouderen Mill (SWOM), Sociom, GGD en de gemeente. Het Lokaal Beraad staat onder voorzitterschap van de wethouder.

Van Daal: "We praten over een totaalplaatje bij deze dag. Met 'gezond de gemeente door' bedoelen we lichamelijke en geestelijke aspecten. Bewegen – zoals wandelen, fietsen en sporten – is belangrijk. We hebben in Langenboom een nieuwe duofiets, die mede door het leefbaarheidsbudget van de gemeente is betaald. Met een duofiets kunnen mensen die minder mobiel zijn toch met iemand tochtjes maken. Initiatieven zijn goed en belangrijk, waarbij we zeker aan alle leeftijden denken. Dit wordt ook breed gedragen." 

In De Koerier een verslag. 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox