Logo dekoeriermill.nl


Carnavalsvereniging de Klotstèkers uit Wilbertoord (Foto: Marco van den Broek).
Carnavalsvereniging de Klotstèkers uit Wilbertoord (Foto: Marco van den Broek).

Feestweekend bij de Klotstèkers

Twee jaar geleden werd al een jubileumcommissie opgericht bij carnavalsvereniging De Klotstèkers in Wilbertoord met het oog op het 55-jarig bestaan in 2017. Nu is het dan bijna zover: op 17 december bestaat de vereniging precies 55 jaar. En dat wordt gevierd met een weekend dat bol staat van de activiteiten voor jong en oud.

Willy van de Ligt, Marjon Geene en Mark Janssen hebben als jubileumcommissie al heel wat uurtjes bij elkaar gezeten. Marjon: "We zijn de verhalen gaan ophalen bij allerlei mensen, die op de een of andere manier betrokken waren of zijn bij de Klotstèkers. En dat was echt genieten. Al die anekdotes, die je te horen krijgt. Prachtig!"

In een speciaal jubileumblad staan de verschillende verhalen nu opgetekend. Samen met foto's uit de oude doos en een overzicht van alle prinsen geeft het een mooi beeld van 55 jaar carnaval in Wilbertoord. En dan het feestweekend. Dat wordt een mooie mix van terugkijken en vooruitkijken. Willy: "Op vrijdagavond hebben we buuts van toen, tonpraters van vroeger, die nog een keer op de planken komen om hun kunsten te laten zien en horen." Op zaterdag begint het feest om 14.00 uur met een dansworkshop voor de jeugd. Zij kunnen met hun feestkaart van alles doen op die middag. Een fotoshoot, een steek of een kroontje maken en zelfs een Klotstèkers tattoo laten zetten. Meteen daarna volgt de prinsenreceptie voor de kleine en de grote hoogheden. Marjon: "'s Avonds is er dan de feestavond met onze zusterverenigingen uit Langenboom, Mill en Sint Hubert. We hebben het onderling altijd heel gezellig met elkaar, dus dat belooft een mooi feestje te worden."

Op zondag 17 december is de jubileumreceptie, waar andere carnavalsverenigingen worden uitgenodigd met hun blaaskapellen, dweilorkesten en dansgardes. Willy: "Maar wij beginnen die zondag eerst met een brunch voor de dansgarde, blaaskapel De Heigalmers en alle vrijwilligers, die het hele weekend meewerken. De Heigalmers zijn er altijd als wij ze nodig hebben en ze brengen met hun muziek de sfeer meteen mee." Deze hele week wordt er nog hard gewerkt om de locatie, sporthal D'n Turf, om te toveren tot een mooie feestruimte. Mark: "Dat is een uitdaging zullen we maar zeggen, maar het is bij ons eigenlijk nooit een probleem om voldoende vrijwilligers te vinden, die een handje willen helpen, dus dat komt wel goed." Het programma is klaar, de feestruimte ook bijna, dus het jubileum van de Klotstèkers kan goed gevierd gaan worden. Nog een vraagje: waar komt die naam eigenlijk vandaan? Marjon: "Ja, dat vroegen wij ons ook af. Er is hier in Wilbertoord geen klot gestoken, dus wie het weet mag het zeggen!"

reageer als eerste
Meer berichten