Logo dekoeriermill.nl


Ingeborg Vriends van kasteel Tongelaar en Frank Peters van Miamtoca (Foto: Marco van den Broek).
Ingeborg Vriends van kasteel Tongelaar en Frank Peters van Miamtoca (Foto: Marco van den Broek).

Levende kerststal op Tongelaar

De perfecte manier om aanstaand weekend alvast in de kerststemming te komen. Op de prachtige locatie van kasteel Tongelaar genieten van de kerstversieringen, de knusse vuurtjes, de gezellige, ontspannen sfeer, de unieke natuur die je omringt, een hapje en een drankje en natuurlijk de levende kerststal.

Frank Peters van het Mills amateur toneel en cabaret (Miamtoca): "Die levende kerststal gaan wij verzorgen. Zowel volwassenen als jongeren van onze vereniging doen mee. Zij zullen te zien zijn als herders, koningen en natuurlijk Jozef en Maria. Alleen het kindje Jezus, daar zijn we nog naar op zoek. Als er een aantal ouders met een baby'tje zich melden, dan zou dat heel fijn zijn. En denk je eens in wat een leuke foto je dan van je kindje kunt maken. Daarmee heb je de kerstkaart voor volgend jaar al klaar." De levende kerststal is te zien in de toren van Tongelaar. Ingeborg Vriends van Tongelaar: "En daar is het lekker warm, dus voor kou hoeven de baby's niet te vrezen. Uiteraard zijn er ook dieren bij de stal. Van kampeerboerderij Tienmorgen komen er schapen, twee ezels en een groot kalf."

 

Er is nog veel meer te doen tijdens het winterkasteelweekend op Tongelaar. Ingeborg: "Kinderen kunnen kerstknutselen, marshmallows roosteren en luisteren naar kerstverhalen. Verder is er voor volwassenen een workshop handlettering. Letter je persoonlijke kerst- of nieuwjaarskaarten of maak zelf menukaarten. Voor deze workshop van atelier Juuds moet gereserveerd worden via juuds@live.nl." In het kasteel heeft Onder de Kersenboom, de Millse winkel in woon- en groendecoraties, een minifiliaaltje. Hier vind je een keur aan unieke kerstcadeautjes. Op zondag 17 december vindt bovendien tussen 14.00 en 20.00 uur de bier- en winterbarbecue plaats met speciale winterbiertjes. Probeer het nieuwste biertje van bierbrouwerij de Blauwe Knoop: Helse Helwig, zo genoemd naar het spook van Tongelaar. Misschien krijg je wel een visioen van Helwig, de blonde dame in middeleeuwse kleding die in Tongelaar zou ronddwalen. En voor wie niet van een biertje houdt, is er glühwein of warme chocomel. Voor de barbecue hoeft overigens niet gereserveerd te worden. Feest- en rockband Dying Flutchman zal de sfeer nog verhogen door op geheel eigen wijze kerstliedjes ten gehore te brengen. Frank: "Tegen de tijd dat de muziek losbarst, zullen de dieren naar huis gebracht worden, want dat is voor die beestjes misschien iets te veel van het goede."

Winterkasteel Tongelaar met levende kerststal: zaterdag 16 en zondag 17 december van 10.00 tot 17.00 uur. Bier- en winterbarbecue: zondag 17 december van 14.00 tot 20.00 uur.

 

reageer als eerste
Meer berichten