Logo dekoeriermill.nl


Winterbieravond 2017 (Foto: Regie Roefs).
Winterbieravond 2017 (Foto: Regie Roefs).

Vierde Winterbieravond MBDG groot succes

De vierde Winterbieravond van het Millse Bier Drinkersgilde (MBDG) vond plaats op vrijdag 15 december. Na enkele jaren, van 2009 tot en met 2013, een Bockbieravond georganiseerd te hebben, ging het MBDG in 2014 over op een Winterbieravond.

In 2015 waren er 23 deelnemers, maar vorig jaar werden alle verwachtingen overtroffen en meldden zich 64 bierproevers die konden genieten van zes speciaal voor deze gelegenheid uitgezochte winterbieren. Dit jaar was de belangstelling nog groter, want na de aankondiging was het aantal beschikbare plaatsen binnen een week uitverkocht. Plaats van handeling was Café Royal te Mill.

Tussen de verschillende bieren door waren er diverse heerlijke hapjes, bereid door gastvrouw Ineke. De deelnemers konden de bieren beoordelen op smaak, kleur en geur en iedereen kon een eigen top drie samenstellen. Hierna werden de scores verzameld en na enig rekenwerk werd de uitslag bekendgemaakt. De Kerstkabouter van Brouwerij De Stramme Kabouter kwam dit jaar als beste winterbier uit de bus. Hierop volgde Eenzame Kerst 2017 van Brouwerij De Blauwe Knoop. In 2015 was dit bier in de 2015-versie de winnaar, nu de nummer twee, net als in 2016. Derde werd Zuster Agatha Houtgerijpt van Brouwerij De Muifel. De volgende activiteit is de nieuwjaarsreceptie van het MBDG op maandag 1 januari 2018 vanaf 16.00 uur bij café Royal.

reageer als eerste
Meer berichten