Prins Chris-Jan en prinses Jessica (Foto: Marco van den Broek).
Prins Chris-Jan en prinses Jessica (Foto: Marco van den Broek). (Foto: Marco van den Broek)

Prins Chris-Jan en prinses Jessica

Al jaren zijn Chris-Jan en Jessica Beerendonk heel actief bij De Foekepot, die alle activiteiten voor de jeugd organiseert tijdens het carnaval in Gèrmelaand. En net toen hij voorzitter van de Foekepot was geworden, werd Chris-Jan tijdens zijn vakantie opgebeld met de vraag of Jessica en hij het nieuwe prinsenpaar wilden worden.

Chris-Jan: "Mijn eerste reactie was 'shit, hoe moet ik dit gaan doen', maar tegelijkertijd vond ik het super dat ik gevraagd was." Jessica zag direct aan Chris-Jan, dat er iets bijzonders was met dat telefoontje: "Hij had een big smile op zijn gezicht en toen ik begreep waar het over ging, heb ik gezegd 'bel meteen terug en zeg ja'." En zo geschiedde. Allerlei voorbereidingen voor de activiteiten van De Foekepot werden door anderen overgenomen, zodat Chris-Jan en Jessica zich helemaal op hun taken als prinsenpaar konden richten. De organisatie van Gèrmelaand zit goed in elkaar en dat zorgt voor veel rust in de hectische carnavalsdagen. Voorzitter William van Gemert: "We hebben al jaren een mooi systeem. Alle ex-prinsenparen van het Gèrmelaand zorgen voor het nieuwe prinsenpaar. Zij halen het prinsenpaar voor elke activiteit op en zorgen ervoor dat ze ook weer goed thuiskomen. De laatste vier oud-prinsenparen zorgen voor de versiering van het huis, kortom, ze maken het leven van het prinsenpaar zo gemakkelijk mogelijk."

Dat maakt ook dat Chris-Jan en Jessica volop kunnen genieten. Chris-Jan: "We beleven alles nu heel anders dan andere jaren. Met de Foekepot waren we vooral bezig met en voor de kinderen." Een slinger vol felicitatiekaarten, de verschillende cadeautjes, het geeft aan dat veel mensen blij zijn met het prinsenpaar. "Het voelt echt als een warme deken." Ze verheugen zich eigenlijk op alles wat nog komen gaat, maar heel bijzonder lijkt hen toch wel de optocht. Jessica: "Dat moment dat je met de wagen de Kerkstraat in rijdt, dat vond ik met de kinderen altijd al geweldig. Ik betwijfel of ik het droog houdt als we daar met de prinsenwagen inrijden." Een van de cadeautjes, die Chris-Jan kreeg was een heel speciaal gebrouwen biertje van zijn medebrouwers bij De Blauwe Knoop en leden van bierclub 't M.A.G. Het bier heet Dubbel Genieten en het is een Barley wine, dat met een alcoholpercentage van 10% ongetwijfeld gaat bijdragen aan het carnavalsfeest. Want de opbrengst van dit bier komt ten goede aan Jeugdcarnaval De Foekepot. Jessica: "En wat mijn baas van de Etos allemaal voor ons doet is ook super. Vrije dagen en cadeautjes, echt geweldig!" Met hun lijfspreuk: 'Blijf deez dag vooral ow zelf, want andere zien er al genoeg' gaan Chris-Jan en Jessica een geweldige carnaval tegemoet in Gèrmelaand!

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox