Tijdens de nationale voorleesdagen wordt volop voorgelezen in de bibliotheek en op school (Foto: Marco van den Broek).
Tijdens de nationale voorleesdagen wordt volop voorgelezen in de bibliotheek en op school (Foto: Marco van den Broek).

Ssst! De tijger slaapt

Van 24 januari tot 3 februari vinden voor de vijftiende keer de nationale voorleesdagen plaats. Doel van deze campagne van de Stichting Lezen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Op veel basisscholen wordt extra voorgelezen en Biblioplus organiseert in de verschillende vestigingen extra activiteiten.

Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Het kijken van plaatjes, de interactie tussen ouders en kind en de herhaling dragen bij aan een goede taalontwikkeling en stimuleren het leesproces. In de bibliotheek in Myllesweerd zijn voor kinderen de leukste boeken te vinden.

Agnes Harmelink van Biblioplus: "Natuurlijk zijn er veel prentenboeken voor de allerjongsten, maar ook voor de basisschoolleerlingen is er volop keus. Die laatste groep kan de boeken overigens ook in de schoolbieb vinden. Mooi is dat wij in onze bieb behalve boeken ook allerlei speelgoed hebben. Het was destijds een initiatief van de jeugdgemeenteraad om speelgoed in te zamelen. Wij waren er blij mee en hebben via onze spelotheken het speelgoed aangevuld. Medewerkers van Bij Sas en Bep, de kleinschalige dagbesteding, zorgen ervoor dat het speelgoed schoon blijft. De samenwerking met de jeugdgemeenteraad is er ook nu weer bij de nationale voorleesdagen. Zij zijn bij ons gekomen met het plan om de groepen 1 en 2 van de basisschool uit te nodigen in de bieb. Mooi dat ze dit soort initiatieven nemen!" Het boek Ssst! De tijger slaapt van Britte Teckentrup is verkozen tot prentenboek van het jaar. Dit boek staat centraal tijdens de nationale voorleesdagen. Een prentenboek prikkelt de fantasie en geeft veel mogelijkheden tot interacties tussen ouders en kinderen. In de bibliotheek in Myllesweerd vindt op vrijdag 2 februari om 15.30 uur de muzikale voorstelling Ssst! De tijger slaapt plaats. Ansjepansje (Ans Hofer) leest het boek niet alleen voor, maar zorgt ook voor een muzikale workshop. Het prentenboek komt tot leven door muzikale spelletjes waar kinderen en ouders actief aan kunnen deelnemen. De interactieve voorstelling Ssst! De tijger slaapt is voor kinderen van twee tot en met vier jaar. Er kunnen maximaal 25 kinderen aangemeld worden. Uiteraard horen de ouders er ook bij.

Aanmelden voor de voorstelling kan via www.biblioplus.nl. De nationale voorleesdagen worden afgesloten op zaterdag 3 februari in Burgers Zoo in Arnhem. Na het prentenboek nieuwsgierig geworden naar een echte tijger? Kom oog in ook te staan met de tijger in Burgers Zoo en geniet van de voorleesuurtjes in de dierentuin. Iedereen, die de mini-editie van het prentenboek aanschaft kan dit als toegangsbewijs gebruiken op 3 februari.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox