De politie droeg de vermiste bokken zaterdag over aan de verontruste carnavalsvereniging (eigen foto).
De politie droeg de vermiste bokken zaterdag over aan de verontruste carnavalsvereniging (eigen foto).

Vermiste bokken op tijd terug voor optocht

De twee bokken die tijdens de optocht voor de prinsenwagen van de Bokken staan, waren sinds donderdagavond 25 januari vermist.

Carnavalsvereniging de Bokken had hiervoor aangifte gedaan van deze vermissing bij de 'politie'. Aan de oproep over de vermissing van de bokken is in de diverse media massaal gehoor gegeven. Ook WhatsApp-groepen en zelfs buurtpreventie- apps werden ingezet om beide bokken zo snel mogelijk terug te vinden. Tot grote vreugde ontving de Bokken afgelopen vrijdagavond, tijdens de pronkzitting bij de Verkuskoppen in Langenboom, een telefoontje van de 'politie'.

Beide bokken zijn in een afgelegen garage aan de Pastoor Jacobsstraat in Sint Hubert teruggevonden. Hier was men bezig met het 'omkatten' van de 'Bokken' naar 'Germen'. Blijkbaar missen ze bij de Germen 'trekkracht'. Of was het toch een 'Klot(t)e'-streek? Door deze actie zijn beide bokken geheel van kleur verschoten. Afgelopen zaterdagmiddag werden ze door de 'politie' overgedragen aan carnavalsvereniging de Bokken. Beide bokken zijn nog enigszins overstuur, maar hebben gelukkig nog een weekje rust voor de optocht op zondag 11 februari, die start om 11 minuten voor één. Zij zullen dan de bokkenkar (met daarop beide prinsenparen en hun gevolg) 'voorttrekken' tijdens de optocht met deelnemers uit de gehele regio. Inschrijven voor de optocht kan nog via de website: www.debokken.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox