Logo dekoeriermill.nl


Zowel het prinsenpaar als het boerenbruidspaar telt af naar carnaval. (foto: Marco van den Broek)
Zowel het prinsenpaar als het boerenbruidspaar telt af naar carnaval. (foto: Marco van den Broek)

Carnaval in het Verkuskopperiek

Het is een drukke tijd voor prins Peter d'n Urste en prinses Esther en dan is carnaval nog niet eens begonnen. Bijna elke dag is er wel iets te doen of te regelen, maar ze genieten er met volle teugen van. Dat geldt overigens ook voor het boerenbruidspaar Wichard en Mariëlle Verstegen.

Wichard en Mariëlle zullen op dinsdag 13 februari als 31e boerenpaar in de onecht worden verbonden. Mariëlle: "Wichard was direct enthousiast toen we gevraagd werden, terwijl ik er nog eens rustig over wilde nadenken. De vrijdag dat we het moesten laten weten, hebben we toen nog wel tot vlak voor middernacht gewacht voor we zeiden dat we het graag wilden gaan doen." Alle vier zijn ze opgegroeid met carnaval en zelfs toen Wichard en Mariëlle een aantal jaar in Friesland woonden, trokken ze met carnaval naar Brabant. "Dan keken onze Friese buurtgenoten wel eens gek op als wij in onze carnavalskleding de auto instapten." Het blijft nog een verrassing hoe het boerenpaar opgehaald zal worden en de dinsdagmiddag zal ongetwijfeld helemaal gevuld zijn met bezwaarmakers. Boerenpaar en prinsenpaar maakten al heel wat gezellige avonden mee: het prinsentreffen, de pronkzittingen in de andere dorpen en de krasse knorrenzitting. Prinses Esther: "Het voelt als een privilege dat we dat allemaal mogen meemaken. We komen ook vaak voor verrassingen te staan, zoals die bouwhelmen, die we tijdens de pronkzittingen op moesten zetten en waar vervolgens op gedrumd werd. Nee, pijn doet het niet, maar wat een herrie maakt dat. Op de film zal wel te zien zijn dat we voortdurend met onze ogen knipperen."

Heel benieuwd zijn ze naar de carnavalsmis en de optocht. De buurt 'Carolinaboom' is vast bezig met een mooie wagen. Prins Peter: "We gaan het zien. Dat we nu prinsenpaar zijn, komt op een mooi moment. Nu zijn de kinderen op een leeftijd dat ze het helemaal geweldig vinden. Toen ze hoorden dat wij prinsenpaar waren stonden ze echt te stuiteren. De jongste zou het liefst met zijn cape aan naar school gaan." Bij de harmonie Amicitia waar Peter en Esther bariton en klarinet spelen moeten ze het even zonder hen stellen. Dat geldt ook voor de kapel M Vier uit Boekel. Peter: "Ik ben geboren en getogen in Boekel en ben al vanaf mijn veertiende lid van de kapel. Het is een gezellige vriendengroep." Met zoveel muzikaliteit hoeft de lijfspreuk van het prinsenpaar geen verdere uitleg: 'Met ons als prinsenpaar is carnaval muzikaal gestemd dit jaar'. Ze hebben zin in alles wat hen nog te wachten staat. Peter: "En als ze de sleutel nou niet ophalen volgende week dinsdag om 23.11 uur, dan gaan we toch gewoon nog een paar dagen langer door."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox