Foto: Willem Menting

Kijk naar Toen: Millse motorrijder in pak

Deze motorrijder poseert in pak in Mill of omgeving. Wat nou zo leuk is aan deze foto, behalve dat het natuurlijk een prachtig stoer plaatje is, is dat het kenteken voorop de motor prominent in beeld is: N-26371.

Die N-kentekens werden namelijk van 1906 – 1951 op naam uitgegeven aan de eerste Brabantse auto- en motorbezitters. Ze staan allemaal op de website 'De auto van m'n opa'; daar hebben we trouwens óók de allereerste automobilisten van voor 1906 in beeld. N-26371 is in 1930 verstrekt aan A.J. Jansen uit Mill. Alle Brabantse autobezitters van 1898 t/m 1951 zijn te vinden op deautovanmnopa.nl. Wij hebben de namen, jaartallen en kentekens, maar jullie de foto's en verhalen. En die kun je delen via de site. Dus heb je oude foto's van je opa, oma, vader of moeder - of van jezelf natuurlijk - van voor ca. 1956, met een voertuig erop? Kijk dan eens op de website of je ze daar terug kunt vinden en deel jouw foto en verhaal. Benieuwd naar de eerste automobilisten in jouw plaats? Of naar de autogeschiedenis in jouw familie? Van de Belgische FN-motorfiets die baron Van Tuyll van Serooskerken in 1901 op de kop tikte tot een tot vrachtauto omgebouwde legertruck uit 1946... Dit is snoepgoed voor auto- en motorliefhebbers! deautovanmnopa.nl.

De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met de Koerier Mill.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox