(foto: Marco van den Broek)
(foto: Marco van den Broek)

In memoriam Antoon Brienen

Antoon Brienen twijfelde na afloop van de verkiezingsavond nog even of hij nog mee zou gaan naar het CDA feestje in Wibertoord. Hij deed het niet, groette iedereen en stapte op zijn fiets. Een paar honderd meter verder verongelukte hij. Ongeloof overheerst bij iedereen, die hem kende.

Door Jenneke van Dongen

En dat zijn er velen. Antoon was een actieve, attente en betrokken man. Hij was actief in de carnavalsvereniging, zong in het smartlappenkoor en speelde jaren de bas in joekskapel De Kneut. Toen die opgeheven werd ging hij naar het dweilorkest Moizat. Maar hij liet de Kneut niet los. Vorige week zaterdag nog organiseerde hij een reünie van De Kneut. Met achttien mensen in zijn huiskamer hadden ze een gezellige avond. Het tekende Antoon dat hij zijn schoonzus Ineke had gevraagd om voor die avond bloemstukjes te maken voor de drie overleden Kneut leden. Zo waren zij er toch een beetje bij. De volgende dag bracht hij de bloemstukjes naar de nabestaanden. Antoon had nog volop plannen. In mei stond een reis geboekt naar Porto. Met vijf anderen zou hij vanuit Porto naar Santiago lopen. In 2016 wandelde hij met zijn schoonzus en zwager al eens vanuit Frankrijk naar Santiago de Compostella en daar genoot hij van. Maar liefst 28 keer deed hij mee aan de Vierdaagse van Nijmegen. Iedere week wandelde hij met een vast wandelclubje. En waar anderen nog wel eens verstek lieten gaan bij slecht weer, was Antoon altijd present.. Elke dinsdagochtend ging hij naar het senioren hobbycentrum waar hij met hout werkte. 's Woensdags was hij te vinden in het veeteeltmuseum, waar hij als vrijwilliger werkte. Voor al zijn vrijwilligerswerk ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Zowel Antoon als zijn overleden vrouw kwam uit een groot gezin. De vele neven en nichten deden nooit tevergeefs een beroep op hem als er een klusje gedaan moest worden. En datzelfde gold uiteraard voor zijn eigen kinderen. Een hecht gezin vormden ze, zijn vier kinderen en schoonkinderen en zijn negen kleinkinderen. Met zijn kleinkinderen, die sporten en in het weekend wedstrijden speelden, maakte hij de afspraak dat ze een euro per doelpunt kregen. Het kwam wel eens voor dat er acht doelpunten op een dag gescoord werden. 'Het was vandaag weer een dure dag', kon hij dan verzuchten. Een paar jaar geleden kende Antoon een slechte periode, hij zat diep in de put. Sinds een klein jaar kon hij gelukkig weer volop genieten van het leven en daar is zijn familie dankbaar voor. De bloemenzee in het huis van Antoon laat zien dat hij diep verankerd was in de gemeenschap van Mill en in de harten van de mensen.

Meer berichten