In het magazine Land van Cuijk staan negen reisbestemmingen. (foto: Marco van den Broek)
In het magazine Land van Cuijk staan negen reisbestemmingen. (foto: Marco van den Broek)

Land van Cuijk bruist!

Het regionaal bureau toerisme (RBT) Land van Cuijk hield onlangs een bijeenkomst om de start van het toeristenseizoen in te luiden. In hotel Riche in Boxmeer verzamelden zich bestuurders en ondernemers van het Land van Cuijk om de plannen van het RBT te horen.

Door Jenneke van Dongen

Antoine Walraven, burgemeester van Mill en voorzitter van het RBT, opent de bijeenkomst: "Het weer nodigt nog niet uit om een dagje op stap te gaan, maar hopelijk is dat binnenkort wel het geval. Erik Jansen, toeristisch manager van het RBT, neemt u mee in de ambities en plannen voor 2018." Jansen vertelt over het nieuwe Land van Cuijk Magazine: "Evenals de afgelopen twee jaar is er ook dit jaar een magazine Land van Cuijk gemaakt. In dit magazine staat informatie over de zogenaamde negen reisbestemmingen, die het Land van Cuijk rijk is: de Verborgen Raamvallei, de Kraaijenbergse Plassen, Recreatief Overloon, Maasheggen, Natuurpoort Sint Anthonis, de Peel-Raamstelling, Romeins Cuijk, Heerlijkheid Boxmeer en Historisch Grave. De diversiteit van deze reisbestemmingen prikkelt hopelijk toeristen om hun vakantie in dit gebied door te brengen."

Om potentiële toeristen rechtstreeks aan te spreken was het Land van Cuijk op diverse beurzen vertegenwoordigd. Het RBT deed vorig jaar een oproep om beursvrijwilligers te vinden en maar liefst tien enthousiaste vrijwilligers helpen sindsdien actief mee om het Land van Cuijk te promoten. Ook via bloggers en vloggers worden mensen gestimuleerd om het gebied een bezoek te brengen. Daarnaast werd onlangs een pilot gestart rondom het concept toerisme en zorg. Samen met zorginstelling Pantein en tien verblijfsaccommodaties worden vakanties op maat aangeboden aan mensen die zorg nodig hebben. Een publiekstrekker, die door Diana van Bokhoven, programmamanager, wordt toegelicht is Een goei leven.

Die beweging, vorig jaar op gang gebracht naar aanleiding van het feit dat Brabant gastronomische provincie van Europa is, kent veel potentie. Het is goed toeven in het Land van Cuijk, voor de inwoners en voor de bezoekers. Rondom Een goei leven is een heel programma gemaakt. Zo wordt er op 1 juli en 7 oktober een wandeltocht georganiseerd door het landschap bij De Kuilen in Mill, gecombineerd met vijf culinaire gangen. Ook zijn er meerdaagse arrangementen te boeken via de website van landvancuijk.nl. Speciaal is ook de nacht van een goei leven op 23 juni. Dan vinden in het Land van Cuijk bijzondere activiteiten plaats, zoals een lichtspel rond de kerk in Mill. Geïnspireerd verlaten de ondernemers de bijeenkomst, uiteraard met stapels magazines, belevingskaarten en fietsroutes onder de arm.

Meer berichten