Zondag 15 april van 10.00 tot 17.00 uur: tweede  Lente Natuur Markt.
Zondag 15 april van 10.00 tot 17.00 uur: tweede Lente Natuur Markt.

Lente Natuur Markt in bezoekerscentrum

De Valkhoeve Mill is als toeristisch ontmoetingspunt en bezoekerscentrum van de Kuilen startpunt en pauzeplaats om natuur- en recreatiegebied de Kuilen in Mill en Langenboom te ontdekken. In samenwerking met de bewoners van Stichting Domus Mill en Natuurmonumenten wordt op zondag 15 april van 10.00 tot 17.00 uur voor de tweede maal de Lente Natuur Markt gehouden.

Stichting Domus Mill biedt zorg, wonen en ondersteuning aan ruim 25 mensen met een (verstandelijke) beperking. Samen met begeleiding zijn zij in de zomerdag mede verantwoordelijk voor het groenonderhoud van recreatiegebied de Kuilen. Deze winter is het nieuwe activiteitencentrum in gebruik genomen en is er door de bewoners gewerkt aan nieuwe vogelhuisjes en kasten voor uilen, eekhoorns, vlinders, bijen en vleermuizen. Op het drie verdieping tellende activiteitencentrum is veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Alle vogelhuisje zijn anders. Ook Natuurmonumenten, beheerder van natuurgebied de Kuilen en de Langenboomse Bossen, is aanwezig om zijn nieuwe route door het gebied te presenteren.

Daarnaast staan er meerdere kramen met daarin verschillende streekproducten, wandel- en fietskaarten, planten voor in de moestuin en dierspoorkaarten. Bij mooi weer mogen ook de lammetjes en biggetjes van de boerderij worden bezocht.

De toegang is gratis.

Meer berichten