Kinderen bij kasteel. Wie herkent ze?
Kinderen bij kasteel. Wie herkent ze?

Kijken naar toen: kinderen bij kasteel

Veel mensen zullen deze locatie direct herkennen: we kijken naar Kasteel Tongelaar. Het landschap ziet er nu misschien net iets anders uit, maar het imposante gebouw zelf zal weinig veranderd zijn.

Toch is er iets aan deze foto dat ons intrigeert en 'm zelfs iets mysterieus geeft: de twee kleine kinderen die naast het zandpad tegen een hekje leunen. We weten niet wanneer deze foto gemaakt is, maar de kleding – kijk eens naar dat witte maillotje van de kleinste in de donkere schoentjes met bandje – doet vermoeden dat deze wel eens voor de oorlog gemaakt zou kunnen zijn. Als je de foto op onze website opzoekt, kun je helemaal inzoomen op de gezichtjes van de twee. Wie weet wie deze kinderen zouden kunnen zijn? Herken je ze of weet je meer 'van horen zeggen'.

Was het kasteel misschien hun thuis? Alle beetjes informatie zijn welkom. Deel jouw verhaal, over de kinderen óf het kasteel, in het digitale geschiedenisboekje van Mill via www.bhic.nl/mill-en-sint-hubert. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek daar op Kijk naar Toen. Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. De rubriek Kijk naar Toen is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum in samenwerking met de Koerier Mill. Reageren kan via www.bhic.nl/mill-en-sint-hubert. Foto: Fotopersbureau Het Zuiden/BHIC.

Meer berichten