Foto: Henk Lammen

Leraren basisschool Raamdonk staken

Leraren van basisschool De Raamdonk in Grave gaven vrijdag een bijzondere invulling aan de stakingsdag in het onderwijs. Leerkrachten van de school gingen voor een dag aan de slag in woon- en zorgcentrum Catharinahof.

In Brabant en Limburg werd afgelopen vrijdag gestaakt in het onderwijs. Het team van De Raamdonk stond er die dag bewust bij stil dat staken geen vanzelfsprekendheid is. "We staken voor een gelijk salaris en minder werkdruk, maar beseffen ons ook dat dat niet overal kan. De werkdruk is niet alleen op de basisscholen heel hoog", aldus Nienke van den Berk, leerkracht van groep 8 op De Raamdonk.

Van den Berk: "De onderwijsbonden riepen op om tijdens de stakingsdag een programma te bedenken, waarmee je laat zien wie je bent. Sommigen van ons team zijn bij één van de grote stakingsprogramma's aangesloten en sommigen wilden graag in eigen omgeving aan de slag. We laten met deze actie graag zien dat we echt niet bang zijn voor hard werken. Desondanks pleiten we natuurlijk wel voor minder werkdruk, zodat we de tijd hebben om alle leerlingen de aandacht te geven die zij verdienen." Door aan de slag te gaan in Catharinahof gaven de leerkrachten aandacht aan mensen die dat zeker ook verdienen. "Wij bewonderen het harde werken van de mensen in de zorg en weten dat het voor hen nog lastiger is om de deuren te sluiten voor een staking."

Meer berichten