Lintje Martin Nabuurs

Martin Nabuurs uit Wilbertoord is donderdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Martin Nabuurs is een echte dorps- en verenigingsman. Hij is sinds 1981 lid van carnavalsvereniging De Klotstèkers en verantwoordelijk voor het geluid tijdens diverse carnavalsactiviteiten, zoals  ter voorbereiding en tijdens de pronkzittingen voor de jeugd en de volwassenen. Tevens zorgt hij voor het samenvoegen/mixen van geluidsfragmenten voor bandparodie, dansgardes en acts van dorpscabaretiers.  Hij stelt tevens muziekfragmenten samen voor deelnemers aan het schlagersliedjesbal. Als dj is hij actief betrokken bij de organisatie van de 1e seniorenbrunch tijdens het carnaval. Sinds 1988 is hij bovendien actief als vrijwilliger voor de Lokale Omroep Mill; hij  heeft zijn eigen programma SwingMill; een muziekprogramma voor ouderen met tips en mededelingen. 

Ook verzorgt hij sinds 2012 het informatieblok van Stg. Welzijn Ouderen Mill, waar iedere week een andere gast aansluit over onderwerpen die te maken hebben met ouderen. De LOM  is tot vrijwilligersgroep van het jaar van de gemeente Mill en Sint Hubert gekozen tijdens de nieuwjaarsontmoeting in 2017. Sinds 10 jaar verzorgt hij bovendien het licht en geluid bij de Toneelvereniging Vier in Een. Elk jaar worden twee toneelstukken ingestudeerd en gepresenteerd aan de leden van de KBO's, en bewoners van instellingen voor ouderen in de regio. Hij perfectioneert de geluidseffecten en zoekt de juiste muziek bij de verschillende scenes.

Daarnaast was Nabuurs van 1972 tot 1978 diskjockey en bestuurslid van de Jeugdvereniging Wilbertoord, thans AKM (Aktiviteitencommissie kindermiddagen). Hij  is actief bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen in Wilbertoord, zoals intocht Sinterklaas, kerstknutsel, bosavond, playbackshow, bouwweek etc. Tot slot is Nabuurs sinds 1997 actief voor diverse verenigingen en buurtschappen. Hij heeft verder jarenlang de carnavalsschlager gemaakt voor Buurtschap De Binding. Ook heeft hij een Klotje (symbool tijdens Carnaval) gemaakt voor de buurtschap en inmiddels heeft bijna elk huis in Wilbertoord een klotje aan het huis hangen tijdens het carnavalsseizoen.  Hij verzorgt daarbij voor de dorpsquiz het geluid, de muziek en hij is vrijwilliger bij de Hulpdienst (klussendienst) in Wilbertoord. 

Omdat Martin Nabuurs momenteel op vakantie in het buitenland is, wordt het lintje op dinsdag 15 mei door burgemeester Walraven aan hem uitgereikt.


 

Meer berichten