Soldaat Marinus Arts sneuvelde in Nederlands-Indië. (foto: Oorlogsgravenstichting)
Soldaat Marinus Arts sneuvelde in Nederlands-Indië. (foto: Oorlogsgravenstichting)

Kijk naar Toen: soldaat Marinus Arts

Dienstplichtig soldaat Marinus Arts uit Mill wordt na de Tweede Wereldoorlog opgeroepen voor militaire dienst in Nederlands-Indië. Als infanterist wordt hij gestationeerd in het Javaanse Sadang, waar hij sneuvelt op 18 juni 1948. Marinus is dan pas 22 jaar oud.

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Noord-Brabant begon. Om dit te herdenken, presenteert het BHIC dat najaar samen met de Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers. Op de site www.brabantsegesneuvelden.nl hebben we hiervoor bijna 1900 Brabantse gesneuvelden in beeld; slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook Brabantse militairen die zijn omgekomen in Nederlands Oost-Indië, Nederlands Nieuw-Guinea, de Koreaoorlog en VN- en NAVO-missies daarna.

'Help ons alsjeblieft en geef iedere Brabantse gesneuvelde een gezicht en een verhaal. In de definitieve eregalerij willen we zoveel mogelijk Brabantse gesneuvelden met een foto én een verhaal vereeuwigen. Zij waren immers op de eerste plaats mensen; vaders, zoons, broers en vrienden die plotseling aan het leven zijn ontrukt. Velen van hen stonden voor moeilijke keuzes, anderen hebben onvoorstelbaar geleden. Allemaal verdienen ze het dat hun verhaal verteld wordt, hoe heldhaftig of bescheiden ook', laat het BHIC weten.

Voor de meeste foto's en persoonlijke is het BHIC aangewezen op nabestaanden. Ga voor meer informatie of om direct te reageren naar www.brabantsegesneuvelden.nl. Bellen kan ook: (073)6818500 (op werkdagen) of mail naar info@brabantsegesneuvelden.nl.

Meer berichten