De jaarlijkse kunstroute trekt dit jaar door Wilbertoord. (foto: Ontdek Mill)
De jaarlijkse kunstroute trekt dit jaar door Wilbertoord. (foto: Ontdek Mill)

Opening kunstroute weer op 5 mei in Mill

De jaarlijkse kunstroute van Ontdek Mill doet in 2018 het dorp Wilbertoord aan. Dit ontginningsdorp wordt in de volksmond 'De Peel' genoemd. Aan de route – van 15 kilometer - staan bijna dertig kunstwerken en gaat over de Groespeel en Princepeel, door het dorp Wilbertoord en via de Molenheidse bossen terug naar Mill.

Op zaterdag 5 mei wordt om 11:00 uur het eerste kunstwerk van de route bij Grandcafé 't Centrum in Mill geopend door wethouder Jos van den Boogaart. Vanaf dat moment kunnen duizenden inwoners en bezoekers gaan genieten van de mooie natuur, bijzondere monumenten en creatieve kunstwerken.

Zoals bij de voorgaande vier edities van de Ontdek Mill Kunstroute, zijn ook deze zomer kunstwerken door bevlogen inwoners van onze gemeente en ver daarbuiten gebouwd en aan de route geplaatst. De kunstwerken zijn gemaakt door (amateur)kunstenaars, kunstcollectieven, vriendengroepen, hobbyclubs en organisaties voor mensen met een beperking. Zij doen dit op eigen kosten en risico en daarvoor in ruil krijgen zij promotie en een platform waarop zij hun creativiteit kunnen uiten. De route is bewegwijzerd en tussen 5 mei t/m medio september te ondernemen, daarna zal de kunst weer worden opgeruimd. De gratis kunstroute-folder is verkrijgbaar op diverse toeristische locaties in het Land van Cuijk.

Meer berichten