Op zondag 20 mei vindt voor de zevende keer Langenboms Buuten plaats. (foto: Marco van den Broek)
Op zondag 20 mei vindt voor de zevende keer Langenboms Buuten plaats. (foto: Marco van den Broek)

Genieten van muziek en natuur

Op zondag 20 mei vindt alweer voor de zevende keer Langenboms Buuten plaats. Een muzikaal festijn op De Hinde, een prachtige plek waar het goed toeven is. De bands creëren een jaren '60 en '70-sfeertje en de kinderen kunnen zich lekker uitleven op springkussens, skelters en trampolines.

Door Jenneke van Dongen

Jo Kuppen, zijn vrouw Nelly en dochter Femke merken het iedere keer weer. "Als we hier een groep hebben, zijn ze altijd verbaasd over deze prachtige plek. Zelfs mensen uit ons eigen Langenboom kijken hun ogen uit." Het is dan ook een unieke plek. De meer dan twee hectare grond herbergt allerlei spelen voor jong en oud en nog steeds worden er nieuwe activiteiten toegevoegd. Dieren, eens de hoofdzaak van De Hinde, zijn er niet meer te vinden. Jo: "De regelgeving maakte het steeds moeilijker en in mijn ogen zelfs onmogelijk om dieren te houden. Daar zijn we dan ook rigoureus mee gestopt. Nu is De Hinde een plek waar groepen een dagje uit kunnen. Voor elke groep, of dat nou een vriendenclub, een familie of een bedrijf is, bieden we een actieve dag uit op maat aan." De mogelijkheden op het terrein zijn enorm. Adventuregolf, klompen- en voetgolf, boerenlympics waar je onder meer kunt pieperschieten met een katapult en darten met een hooivork. Maar ook zaklopen met vier personen tegelijkertijd in een zak of een klompenrace, waarbij de klompen van vijf personen aan elkaar gemaakt zijn. Jo: "We blijven steeds nieuwe activiteiten verzinnen. Zo zijn we ook bezig met het creëren van een escaperoom en laserschieten." Tijdens Langenboms Buuten kunnen bezoekers wel rondkijken, maar de spellen kunnen op die dag niet gespeeld worden. Femke: "Dat kan echt alleen als je met een groep op afspraak komt. En bovendien staat op 20 mei de muziek centraal. Met de bands 'The Rocking Sixties', 'Dutch Roses' en 'Warning' hebben we mooie bands in huis."

20 mei is ook de dag van 'Ons Plattelandsrondje', een initiatief van Het Verrassende Platteland van Cuijk. Ruim 30 plattelandsbedrijven zetten hun deuren wagenwijd open om alle deelnemers, die een van de vier routes fietsen, hartelijk en gastvrij te ontvangen. Op elk bedrijf wordt een gratis activiteit aangeboden. De Hinde is een van de bedrijven aan 'T Broek en Raamvallei route'. Femke: "Het plattelandsrondje duurt tot 17.00 uur, maar Langenboms Buuten gaat door tot 20.00 uur, dus ideaal om je dag bij ons af te sluiten. De bands maken de sfeer, wij zorgen voor iets te eten en drinken, dus tot 20 mei!"

Langenboms Buuten is van 14.00 tot 20.00 uur bij Activiteitenpark De Hinde, Rogstraat 17 in Langenboom. De entree is gratis.

Meer berichten