Koor Zanglust houdt op woensdag 16 mei een korenmiddag. (foto: Marco van den Broek).
Koor Zanglust houdt op woensdag 16 mei een korenmiddag. (foto: Marco van den Broek).

Zingen met hart en ziel

Al bijna veertig jaar komen de leden van het Langenboomse koor Zanglust een keer in de week bij elkaar om te repeteren. Of het nu voor het meewerken aan de kerkdienst is of voor de gemeentelijke korenmiddag, ze zingen altijd met veel plezier.

Door Jenneke van Dongen

Langenboom - Het is een gezellige groep, de acht vrouwen en twee mannen van Zanglust. Gecompleteerd met organist Wim en dirigente Arlette oefenen ze op deze woensdagmiddag eerst de liederen, die ze zondag in de kerk zingen en na de pauze gaan ze aan de slag met de meer profane liederen voor de korenmiddag.

Willy Emons is nu zo'n tien jaar lid van Zanglust. "Mijn vader was lid van het koor en nadat hij overleden was, werd ik gevraagd om te komen zingen. Ik nam zijn plaats in. Dat voelde in het begin heel dubbel, ik had zijn koormap, zat op zijn stoel. Maar nu ben ik heel blij dat ik destijds lid ben geworden. Iets meer leden zou wel fijn zijn. Zeker mannen zijn van harte welkom. Eens een keer komen luisteren om te kijken of het iets voor je is, mag altijd."

Het koor repeteert elke woensdagmiddag van 14.15 uur tot 15.30 uur in De Wis in Langenboom. Dan worden nieuwe liederen ingestudeerd en het overige repertoire bijgehouden. Morgen, woensdag 16 mei, vindt de jaarlijkse korenmiddag plaats. Tijdens deze gemeentelijke korenmiddag treden de koren Zanglust, Jong van Hart uit Mill en De Dorpsstemmen uit Sint Hubert op. De middag vindt plaats in De Wis in Langenboom. De kooroptredens worden afgewisseld door een gastoptreden van de country linedancegroep uit Langenboom. Iedereen is van harte welkom om vanaf 13.00 uur binnen te lopen. Het programma start om 13.30 uur. Mevrouw Cremers is met haar 89 jaar het oudste lid van Zanglust. "Toen mijn man overleden was werd ik gevraagd om bij het koor te komen. Dat heb ik gedaan en ik heb er nooit spijt van gehad. We zingen allemaal graag.". Anneke is vandaag precies 121/2 jaar lid: "We zingen met hart en ziel, dan klinkt het altijd mooi. Deze uurtjes op woensdagmiddag zijn heerlijk. Het ouder worden valt niet altijd mee, voor jezelf of voor de mensen om je heen. Dan is het fijn om even tijd voor jezelf te hebben of even uit huis te zijn om mensen te ontmoeten. Het zijn altijd heerlijk ontspannen uurtjes."

Dirigente Arlette is blij met het koor. "Het is een fijn koor om te dirigeren. Er heerst een gezellige, gemoedelijke sfeer." En wie weet klopt het ook wel wat een van de leden zegt: "Wie gaat zingen in een koor blijft de dokter altijd voor."

Meer berichten