Logo dekoeriermill.nl


De paarden in de stal zijn tijdens de open dag te bekijken. (foto: eigen foto)
De paarden in de stal zijn tijdens de open dag te bekijken. (foto: eigen foto) (Foto: )

Open dag Stal Stónas, kennismaken met paarden

Stal Stónas in Gassel houdt op zondag 1 juli een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Omwonenden en geïnteresseerden kunnen dan kennis maken met IJslandse paarden.

Gassel - IJslandse paarden, dat zijn toch gewoon harige pony's? Bij Stal Stónas
horen ze het vaker. Op de open dag kunnen bezoekers zelf oordelen als ze kennis maken met de IJslanders en informatie krijgen over de eigenschappen van dit stoere paard. Zomer 2017 woedde er een flinke brand op het terrein aan de N321 tussen Beers en Gassel. Daarna is het bedrijf gedeeltelijk vernieuwd en eigenlijk is het nu nog mooier. Een goede reden om het bedrijf wederom open te stellen voor bezoekers.

De hele dag door zijn er demonstraties over de gangen van de IJslander, de wijze van lesgeven op Stal Stónas en het werken aan de lange teugel. De in IJslandse paarden gespecialiseerde hoefsmid geeft demonstraties en informatie aan bezoekers. Daarnaast zijn er clinics rondom paardengedrag en osteopathie bij paarden. Voor alle bezoekers is thee en koffie met zelfgemaakte taart, broodjes en pannenkoeken.

Naast alle informatie is het ook een gezellig samenkomen van liefhebbers van (IJslandse) paarden uit de regio. Stónas is voornamelijk gericht op het geven van lessen op gangenpaarden en het bieden van weidegang aan privépaarden.

Stal Stónas is gelegen aan het Maasveld 10 in Gassel. Meer informatie: www.stalstonas.nl.

Meer berichten