Joop van Heulen van Desdemona Dance geeft al dertig jaar musicalles.
Joop van Heulen van Desdemona Dance geeft al dertig jaar musicalles. (Foto: Marco van den Broek)

Musicalles start in Myllesweerd

Musicals hebben op heel veel mensen een grote aantrekkingskracht. Het bezoeken van een musical staat garant voor een ontspannen avondje uit, waarna je al zingend huiswaarts trekt. Menig bezoeker zingt graag de liedjes mee en kan daarvoor terecht bij de musical sing along. Maar wat als je als kind zelf in een musical wil spelen? Dan kun je binnenkort terecht bij de musicallessen in Myllesweerd.

Door Jenneke van Dongen

Joop van Heulen van Desdemona Dance geeft al dertig jaar musicalles. "We zijn begonnen in Overloon, maar geven inmiddels lessen in onder meer Bladel, Oirschot, Budel en Sint Anthonis. Nu komt daar Mill en Sint Hubert bij."

Proefles

Op woensdag 5 september vindt er een proefles plaats in de theaterzaal van Myllesweerd. De bedoeling is dat er vervolgens twee groepen gevormd worden, een groep met de kinderen vanaf 5 jaar en een groep met de kinderen vanaf 9 jaar. "We kunnen maximaal twintig kinderen in een groep hebben. Al vrij snel gaan we in de groepen de rollen verdelen van de musicals die we gaan instuderen. In december spelen we Scrooge in Overloon met heel veel van onze leerlingen uit de diverse gemeentes. En in april/mei volgend jaar spelen we hier in Mill dan de musical Annie."

Solo of in groep

Die musical biedt ruimte aan heel veel verschillende rollen, waardoor ieder kind de rol kan spelen die hem of haar het beste ligt. Sommige kinderen willen graag een grote solorol spelen, anderen vinden het heerlijk om in een groep de liedjes mee te zingen. Joop: "En dat kan allemaal. Je kijkt samen met het kind naar de mogelijkheden. En musical is natuurlijk meer dan alleen zingen. Er zijn ook kinderen die heel graag willen acteren, maar liever niet solo willen zingen." De twee groepen repeteren in eerste instantie apart van elkaar. In een later stadium worden de groepen samengevoegd.

Geen ouders erbij

Behalve repeteren voor Annie en Scrooge worden onder andere toneel- en improvisatieoefeningen gedaan. "Ouders vinden het wel eens lastig dat we ze bij de proefles niet erbij willen hebben, maar onze ervaring is dat het beter werkt als de ouders er niet bij blijven. De laatste vijf of tien minuten van de proefles mogen ze komen kijken wat hun kinderen al hebben geleerd."

De lessen in Myllesweerd worden voor het grootste deel verzorgd door Lizzy Schraven, die onlangs zelf nog Jane speelde in de musical Tarzan. Joop: "Wij spelen als docenten nog steeds af en toe mee in producties en dat is ook heerlijk om te doen."

Aanmelden

De proef- en kennismakingsles is op woensdag 5 september van 16.00 uur tot 17.00 uur in Theater Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Dus heb je zin om te zingen, acteren en stralen op het podium? Geef je dan snel op. Dat kan via e-mailadres info@desdemonadance.nl of telefoonnummer 06-51034019.

Meer berichten