Stalen  objecten zijn er van Dirk Verberne die zijn inspiratie vindt in het ruige en zwarte water van de Peel en de oude verhalen uit die streek.
Stalen objecten zijn er van Dirk Verberne die zijn inspiratie vindt in het ruige en zwarte water van de Peel en de oude verhalen uit die streek. (Foto: )

Laatste weekend inspirerende kunst in Mill

Een fraaie bostuin in het Brabantse Mill vormt het decor voor alweer de achtste editie van Kunst en Ontmoeting. Deze tweejaarlijkse expositie staat inmiddels ook bij bekende kunstenaars hoog op de agenda.

In de unieke bostuin krijgt elke kunstenaar zijn of haar eigen plek waar de getoonde werken een fraai geheel vormen met de omgeving. Subtiele vormen zijn te bewonderen in de glaskunst sculpturen van Lia Koster terwijl Ingrid Capozzi glas verwerkt in de soms abstracte wandpanelen, waarin bij nadere bestudering vaak een landschap te herkennen is.

De internationale bijdrage komt dit keer van Frank Vanhooren uit België. Zijn keramische figuren lijken op het eerste gezicht sterk op elkaar maar blijken bij nadere beschouwing elk op eigen wijze uitdrukking te geven aan de innerlijke toestand van de mens. Stalen objecten zijn er van Dirk Verberne die zijn inspiratie vindt in het ruige en zwarte water van de Peel en de oude verhalen uit die streek. Voor veel kunstenaars is duurzaamheid een belangrijk thema. In het werk van Peter Schudde komt dat wel op een heel bijzondere wijze tot uitdrukking. Hij maakt beelden van materialen die hij vindt op de moderne afvalbergen van onze maatschappij: printplaten. Lilith is een bekende Nederlandse kunstfotograaf die in haar werk van fotografische zelfportretten de rand op zoekt van thema's als identiteit, vrouwelijke archetypen, vrijheid en gelijkheid.

Van de opleiding Sint Lucas in Boxtel zijn er drie jonge net afgestudeerde talenten die hun ambachtelijke kunde in leer en textiel tonen. Daarnaast zijn er nog kleine en grote werken te bewonderen in steen, metaal en brons van Geert Verstappen, Gerreke van Veen, Peter Koks en uit de regio Miriam Meulepas. En uiteraard ligt er ook dit keer weer een unieke collectie sieraden in de vitrines. Frans Beelen laat haar feilloze gevoel voor kleurencombinaties in ieder sieraad tot zijn recht komen. De expositie wordt gecompleteerd met schilderkunst van Iris Schreven die haar passie voor mysterieuze sferen op linnen uitleeft. Kunst en Ontmoeting in een particuliere tuin aan de Antillenweg 8 in Mill is nog op zaterdag 15 en zondag 16 september van 11.00 uur tot 17.00 uur gratis toegankelijk.

Meer berichten