Een enthousiast koor dat bijna vijftien jaar jong is (foto Marco van den Broek).
Een enthousiast koor dat bijna vijftien jaar jong is (foto Marco van den Broek). (Foto: )

Pop- en musicalkoor VoiceMill

Wie in de gemeente Mill & Sint Hubert graag zingt en lid wil worden van een koor, heeft volop keus. Jongerenkoren, ouderenkoren, smartlappenkoren én VoiceMill. Een pop- en musicalkoor met een heel divers en breed repertoire. Een nadere kennismaking met een enthousiast koor, dat bijna vijftien jaar jong is.

door Jenneke van Dongen

Marjon is een van de vijf bestuursleden van het koor: "In januari bestaan we veertien jaar, dus we gaan stilletjes aan richting de vijftien jaar. Zelf ben ik nu zo'n zeven jaar lid. Ik dacht er al langer over om weer te gaan zingen en ben toen een keer gaan luisteren bij VoiceMill. Meteen na die eerste keer luisteren ben ik lid geworden. Het is een koor dat bij me past. Een gezelligheidskoor, dat ook iets wil bereiken. Die mix sprak me aan." Ook muziekcommissielid Ursaline was na een keer luisteren verkocht. "Ik ben altijd wel geïnteresseerd geweest in muziek, maar had er nooit iets mee gedaan. Tot een vriendin van me zei 'kom, we gaan het gewoon uitproberen' en nu ben ik al bijna 13 jaar lid." Elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur wordt er gerepeteerd in Myllesweerd onder leiding van dirigente José Lemmers. Een fijne dirigente volgens Marjon en Ursaline. "Ze is heel flexibel, maar ook heel duidelijk en dat is prettig. We kunnen onderling best geiten, maar er wordt ook serieus gerepeteerd." Zes tot acht keer per jaar treedt VoiceMill op. Hun repertoire passen ze per optreden aan. Ursaline: "In een verzorgingshuis zing je andere nummers dan bij de Duomarathon of bij de kerstmarkt. We proberen ook steeds nieuwe nummers aan ons repertoire toe te voegen. Op deze manier blijft er ook voldoende uitdaging voor de leden." Alhoewel de zomer qua temperatuur nog maar amper voorbij lijkt te zijn, is op donderdagavond in Myllesweerd Do they know it's Christmas en O, holy night al volop te horen. Het eerstvolgende optreden is bij de kerstmarkt op 14 december en ook daar wil VoiceMill goed beslagen ten ijs komen. Met ruim dertig leden heeft het koor op zich een prima omvang, ware het niet dat de verhouding man-vrouw niet helemaal klopt. De drie mannen krijgen weliswaar ondersteuning van de lage vrouwenstemmen, maar wat meer mannen erbij zou zeer welkom zijn. Muzikale begeleiding van het koor wordt verzorgd door een slagwerker en een gitarist. Marjon: "Een toetsenist of een bassist erbij zou het nog completer maken. De musici gebruiken overigens wel een versterker, maar het koor niet. Dat zouden we op zich wel willen, maar de investering is nogal hoog. Misschien zijn er wel koren, die hun apparatuur met ons willen delen?"

Toetsenisten en bassisten, die VoiceMill willen begeleiden, kunnen contact opnemen via telefoon 06-55014181. Dat geldt ook voor koren, die hun versterkingsapparatuur willen delen. Uitproberen of VoiceMill iets voor je is? Kom dan kosteloos een paar keer meedoen op donderdagavond in Myllesweerd. Meer info: www.voicemill.nl.

Meer berichten