Musicalvereniging Dediededoen presenteert Bajesbonje (foto Marco van den Broek).
Musicalvereniging Dediededoen presenteert Bajesbonje (foto Marco van den Broek).

Terreur in Sint Hubert?

Terreurdreiging is ook in het Land van Cuijk geen ver van mijn bed show meer. In Sint Hubert worden maar liefst vier terreurverdachten opgepakt, die een bom in het winkelcentrum gelegd hebben. Althans dat is het verhaal van de musical Bajesbonje, die aanstaand weekend in De Jachthoorn in Sint Hubert opgevoerd wordt.

door Jenneke van Dongen

Voor de elfde keer in haar bestaan pakt musicalvereniging Dediededoen uit met een avondvullende voorstelling. Annemarie Willems, Hans Vermeulen en Monique Reintjes zijn drie van de veertien spelers. Annemarie: "Ik speelde al toneel in Boxmeer, werd gevraagd om souffleur te zijn bij deze club en zo ben ik er in gerold. Het was een spannende stap om te gaan zingen op het toneel." Hetzelfde geldt voor Monique, maar dan voor het toneelspelen. "Ik heb veel gezongen, maar op het toneel had ik nog nooit gestaan. Het is absoluut spannend in het begin, maar je leert er zo veel van en het is zo leuk om te doen."

Hans kwam erbij toen de club bij hem 'op stal' kwam repeteren. Als een van de weinige mannen in de groep heeft hij bij elke voorstelling wel een ander 'liefje'. "Daarom ben ik er natuurlijk ook bij gegaan. De rol die ik dit jaar speel, past ook helemaal bij mij", vertelt Hans met een knipoog. Elk jaar wordt een keus gemaakt uit een aantal stukken en vervolgens maken de leden zelf de liedjes erbij. Monique: "We zoeken een aantal bestaande liedjes uit en daar maken we zelf Nederlandse teksten op. Dat gaat ons goed af. We zijn wat dat betreft wel gegroeid als musicalvereniging. En we hebben met onze driekoppige band geoefende musici, die veel aan kunnen."

Dit jaar wordt het komische stuk Bajesbonje gespeeld. Zonder al te veel te verklappen mag wel gezegd worden dat er heel wat te lachen valt. De spelers hebben stuk voor stuk rollen, die ver van hun eigen leven verwijderd zijn. Annemarie: "Maar dat is juist ook zo leuk, dat je een type speelt dat ver van je af staat. Dan moet je soms goed zoeken in jezelf, maar uiteindelijk vind je het wel."

Behalve de veertien spelers op het toneel en de drie bandleden, zijn er nog drie koorleden actief in de musical. Verder is er een regisseur, een zangcoach, grimeur, kapper, decorbouwers en een souffleur. Hans: "Ieder jaar geef je aan welke drie rollen je voorkeur hebben. Bestuur en regisseur bepalen dan wie welke rol krijgt en dat gaat altijd prima."

De voorstelling Bajesbonje wordt gespeeld op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober om 20.00 uur. Kaartjes à € 10,00, inclusief consumptie, zijn verkrijgbaar bij de kassa. In de voorverkoop bij De Jachthoorn of via een mail naar dddd.bestuur@gmail.com kost een kaartje € 9,00. Kinderen tot twaalf jaar betalen €3,00 minder.

Meer berichten