Vorige week dinsdag werd in Mill het Jeugd Hobby Centrum geopend. 
 (foto: Marco van den Broek)
Vorige week dinsdag werd in Mill het Jeugd Hobby Centrum geopend. (foto: Marco van den Broek)

Hobbycentrum nu ook voor jeugd

Vorige week dinsdag werd in Mill het Jeugd Hobby Centrum geopend. Dit initiatief van het Senioren Hobby Centrum (SHC) is enthousiast ontvangen door de jeugd van Mill. Het was dan ook passend dat de leden van de jeugdgemeenteraad de opening op ludieke wijze verrichtten.

door Jenneke van Dongen

Voorzitter Ton Ermers van het SHC houdt voorafgaand aan de opening een kort woordje. Hij haalt aan dat er een grote groep vrijwilligers actief de handen uit de mouwen steekt om het Jeugd Hobby Centrum mogelijk te maken. In het bijzonder noemt hij secretaris Hans van Baal, die het initiatief heeft genomen en het hele proces begeleid heeft. Een welgemeend applaus van de aanwezigen valt Hans van Baal ten deel.

Dat er behoefte is aan een plek waar de basisschooljeugd creatief bezig kan zijn, blijkt wel uit de vele aanmeldingen. Maar liefst 273 kinderen schreven zich al in voor een van de activiteiten. Een keer per maand vinden vijf verschillende workshops plaats, waarvoor de kinderen zich in konden en in sommige gevallen nog in kunnen schrijven. Hans van Baal: "We gaan vast nog tegen fouten aanlopen. We zijn immers gewend om met medioren en senioren te werken. We zullen ongetwijfeld de komende maanden heel wat leren. Als alles goed loopt, kunnen we misschien volgend jaar wel uitbreiden naar twee keer per maand. De tijd zal het leren." De leden van de jeugdgemeenteraad staan inmiddels klaar bij een werkbank met balken, spijkers en hamers. De jongens aan de ene kant en de meisjes aan de andere kant. Na het aftellen slaan ze vol enthousiasme de spijkers in de balken. Dat valt nog niet altijd mee, maar na een poosje gaat er een gejuich op aan de kant van de meisjes. Zij hebben als eerste de spijkers in de balk geslagen en daarmee is de opening van het Jeugd Hobby Centrum een feit.

De aanwezige kinderen gaan naar de verschillende workshops en de ouders maken zich op om naar huis te gaan. "Dit is een geweldig initiatief en ook uniek. Op deze manier creatief bezig zijn, met een groep en onder begeleiding, is goed voor de kinderen. Mijn dochter gaat alles uitproberen, het boetseren, het schilderen en tekenen, hout bewerken en creatief knutselen." In de diverse ruimtes staan alle ingrediënten klaar voor de workshops. Bij het schilderen staan schildersezeltjes op de tafels, herfstblaadjes liggen klaar als voorbeeld en workshopleiders Jos en Annemarie geven duidelijk uitleg over hoe je moet beginnen. Dat doet ook leider Tien bij het tekenen. Een glas natekenen in al z'n facetten en in perspectief, een mooie start van de tekenles.

Ondertussen worden bij de houtwerkplaats de plankjes, die klaarliggen, omgetoverd tot een vogelhuisje. Er wordt naar hartenlust getimmerd. Straks, over twee uurtjes, mogen alle kunstwerken mee naar huis genomen worden en zal er vast al verlangend uitgekeken worden naar de volgende workshop.

Meer berichten