Sinterklaas in Mill is altijd een happening. (eigen foto)
Sinterklaas in Mill is altijd een happening. (eigen foto)

Komt Sinterklaas naar Myllesweerd?

Sinterklaas maakt op zondag 18 november zijn opwachting in Mill. Tenminste dat is wel de bedoeling. Maar of dat allemaal gaat lukken is nog even de vraag. De intocht zal namelijk heel anders verlopen dan vorig jaar. Als Sinterklaas dat maar weet en de weg kan vinden.

door Jenneke van Dongen

Het was jarenlang gebruikelijk dat Sinterklaas ingehaald werd en dat Sint en zijn Pieten in optocht met de kinderen en hun ouders naar Myllesweerd trok. De organisatie van de intocht, Stichting Kinderfeesten Mill, bedacht een andere opzet.

Bas de Veer is voorzitter van deze stichting: "We vragen de kinderen en ouders om zondag rond de klok van twaalf naar Myllesweerd te komen. Daar verzamelen we met z'n allen in de theaterzaal en dan is het wachten op Sint en zijn Pieten. Of Sinterklaas ons daar dan kan vinden is nog even de vraag. Dat wordt misschien wel een beetje spannend."

Vast staat wel dat ook dit jaar weer allerlei spelletjes klaar staan voor de kinderen. Zo kunnen ze meedoen aan de Pietengym, kleurplaten inkleuren, fotolijstjes versieren. knutselen en zelf leren inpakken. Voor de ouders is er koffie of thee te koop. Net als vorig jaar zullen er geen schalen vol gevulde speculaas op de tafels staan. Bas: "Ik ben een poosje actief geweest bij toeristisch platform Ontdek Mill en daar kreeg ik van alles mee over het concept 'een goei leven'. Zonder belerend te zijn kunnen we daar natuurlijk wel iets mee bij onze kinderactiviteiten.

Daarom stonden er vorig jaar, gesponsord door Peter Verdaasdonk, schalen met fruit en groente op tafel. Die gingen schoon op en dus doen we dat dit jaar weer. Daarnaast hebben we het snoep in het traditionele snoepzakje gehalveerd en doen we er twee mandarijnen bij. We zijn er op deze manier niet krampachtig mee bezig, maar laten wel zien dat gezond ook lekker is. Daarom is ook een glaasje water gratis en moet voor de limonade betaald worden." In de komende weken kunnen de kinderen uit Mill verschillende middagen terecht in het Pietenhuis, dat dit jaar in de Stationsstraat 1 staat. Op 21, 24 en 28 november en 1 december is het Pietenhuis geopend van 14.00 tot 16.30 uur. "Het bijzondere van het Pietenhuis is dat het knus en kleinschalig is. De intocht is toch een wat massaler gebeuren en tijdens de middagen in het Pietenhuis kunnen kinderen in alle rust genieten van verschillende activiteiten." Voor de poppenkastvoorstellingen op 24 november en de ontmoeting met Sinterklaas op 28 november zijn kaartjes nodig, die te verkrijgen zijn bij de balie van Albert Hein. De andere twee middagen zijn vrij toegankelijk. Dan kunnen onder meer verlanglijstjes worden gemaakt en zijn er workshops muziek maken. Bas besluit: "Maar eerst aanstaande zondag allemaal naar Myllesweerd komen en hopen dat Sinterklaas ons kan vinden."

Meer berichten