Ingebruikname WensBus met feestelijk tintje

De WensBus wordt in januari geleverd en de Stichting SwomWensBus houdt een feestelijke ingebruikname op vrijdag 1 februari. Dit werd bekendgemaakt door Marietje van de Ligt en Trees Franken, beiden lid van het bestuur van de stichting, tijdens een radiouitzending van de SWOM bij de Lokale Omroep Mill.

Er wordt hard gewerkt achter de schermen. Momenteel zijn er 20 chauffeurs die in samenwerking met de Zorgboerderij de Horst en Sociom instructie krijgen in de omgang met mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. De stichting prijst zich gelukkig met de stallingsplaats bij Tillemans Groep in Mill. Daar heeft een ploeg vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om een ruime stalling te bouwen voor twee bussen.

Onlangs heeft het stichtingsbestuur een eerste kennismaking gehad met de chauffeurs bij de stalling, waarbij de chauffeurs op de hoogte werden gebracht van de bediening van de poort, de kluis en de stalling. Chauffeurs die zich nu nog aanmelden worden op een wachtlijst geplaatst. De WensBus gaat na de feestelijke ingebruikname op maandag 4 februari voor het eerst rijden. Dan is de bus ook voorzien van de stickers van alle enthousiaste sponsors.

Meer berichten