De medewerkers van bij Bep en Sas zorgen deels voor de aankleding. (foto: Marco van den Broek)
De medewerkers van bij Bep en Sas zorgen deels voor de aankleding. (foto: Marco van den Broek)

Kerstmarkt in Myllesweerd

In de aanloop naar de kerstdagen is het heerlijk om over een kerstmarkt te struinen. Snuffelen tussen leuke en originele cadeautjes, mooie kerstkaarten op de kop tikken, kaarsen aanschaffen om het thuis sfeervol te maken en dan liefst ondertussen ook nog genieten van wat muziek en als het even kan van iets te eten en te drinken.

door Jenneke van Dongen

Al die ingrediënten zijn te vinden bij de kerstmarkt, die aanstaande vrijdag plaatsvindt in Myllesweerd. Van 17.00 tot 22.00 uur zijn er in de theaterzaal diverse kraampjes van ondernemers en particulieren te vinden.

Jolanda Hermans is secretaris van Myllesweerd en organisator van de kerstmarkt. "Ik vind het altijd weer verrassend als je ziet wat voor mooie dingen er gemaakt worden door hobbyisten. De mooiste kerstkaarten, handgeschilderde aquarelkaartjes of originele sieraden. En het mooie is dat zij de opbrengst meestal alleen gebruiken om weer materialen aan te kunnen schaffen om verder te gaan met hun hobby." Sommigen willen bezoekers graag iets vertellen over hun hobby en interesse bij anderen kweken. Zo is Jo van Soest uit Mill een fervent hobbyist op het gebied van fossielen en mineralen. Een tijdloze hobby wat hem betreft, omdat het een hobby van alle tijden is en een grenzeloze vrijetijdsbesteding biedt. Hij heeft in zijn kraam mooie fossielen om te verkopen, maar ook fossielen die hij gratis weggeeft aan geïnteresseerde kinderen.

Jolanda: "Wat ik zelf ook heel mooi vind is dat er drie leerlingen zijn, die een actie hebben bedacht voor Serious Request. Bij hen kun je een ballon kopen voor 2 euro. Bij het kapotprikken van de ballon zie je of je een prijs hebt gewonnen. Al hun opbrengsten gaan naar de Serious Request actie van het Rode Kruis."

De vrijwilligers van de versiergroep van Myllesweerd gaan ervoor zorgen, dat je bij binnenkomst meteen ondergedompeld wordt in kerstsfeer. Ze krijgen hierbij hulp van de medewerkers van bij Bep en Sas. Deze 21 mensen, met een afstand tot de arbeidsmarkt, werken een of meerdere dagdelen in Myllesweerd. De sfeer beperkt zich overigens niet alleen tot Myllesweerd. De ondernemers in het centrum zorgen onder meer voor de nodige vuurkorven in de straten en glühwein op het kerkplein.

Jolanda: "Binnen het concept van Myllesweerd als sociaal cultureel centrum past het organiseren van deze kerstmarkt heel goed. We willen graag een plek van ontmoeting zijn." En heb je alle kraampjes met de theelichtjes in houten kerstboompjes, kerstgroepen, zijden sjaals en nog veel meer gezien en heb je de winterse proeverijen achter de kiezen, geniet dan van de muziek. VoiceMill gaat optreden op de trap in de hal, leerlingen van Music Fun laten horen wat zij geleerd hebben en het fluitensemble en de blokfluitgroep van de harmonie voegen daar nog hun kerstliedjes aan toe.

Kerstmarkt Myllesweerd, vrijdag 14 december van 17.00 tot 22.00 uur. Toegang is voor alle bezoekers gratis.

Meer berichten