Foto:

Ontdek Mill verder zonder Ad en Henri

Een jaar of zes geleden benaderde de gemeente Mill en Sint Hubert Henri Kremers. Kon hij een organisatie opstarten, die de gemeente van z'n beste kant liet zien, die misschien ook activiteiten kon ontplooien, waarmee de gemeente beter op de kaart gezet zou worden. "Dat wil ik wel doen, maar dan wel samen met Ad Berends", was zijn reactie. En zo werd 'Ontdek Mill' geboren.

door Jenneke van Dongen

Vier handen op een buik, dat zijn Ad en Henri ten voeten uit. Zes jaar lang werkten ze met liefde en plezier aan het stimuleren, activeren en inspireren van allerlei initiatieven. Ad als voorzitter en Henri als penningmeester. Ad: "Dat deden we met heel veel goede mensen om ons heen en met een uitstekende samenwerking met de gemeente. We hebben initiatieven als het Zotte Zomerfestival, Mill at the Park en de Kunstroute leven ingeblazen."

Het idee van 'Ontdek Mill' is steeds geweest om de organisatie van een evenement te helpen bij het opstarten en hen vervolgens los te laten. Dat heeft goed gewerkt. Er zijn veel evenementen in de gemeente, die jaarlijks terugkeren. Ad en Henri zijn echte doeners, maar vinden beide dat 'Ontdek Mill' een nieuwe fase in moet gaan. "Het is nu tijd voor consolidatie, 'Ontdek Mill' krijgt een wat andere rol en dus is dit een goed moment voor ons om te vertrekken. We hebben in de vorm van Bart van Hees en Daniëlle Kremers uitstekende opvolgers, waar we alle vertrouwen in hebben."

De uren, die Ad en Henri de afgelopen jaren in de promotie van de gemeente hebben gestoken zijn niet te tellen. Vallen ze nu dan in een zwart gat? Ad: "Het gaat ons zeker meer vrije tijd opleveren, maar we blijven bij een aantal zaken nog nauw betrokken en dat is maar goed ook, want je kunt ook niet al je vrije tijd op een golfbaan doorbrengen. Dat gaat ook vervelen." Onder meer het succesvolle pluk- en oogstfeest en 'een goei leven' blijven de heren wel bezighouden. Henri: "We kunnen het toch niet laten. En ik blijf nog een jaartje in het bestuur van 'Ontdek Mill' zitten om Danielle in te werken en alles goed over te dragen."

Maartje de Vet en Ingeborg Vriends van Steijn, beiden lid van 'Ontdek Mill' willen nog wel iets over de heren kwijt. Maartje: "Henri heeft een enorme inzet voor 'Ontdek Mill'. Zijn grote netwerk in de regio helpt hier heel erg bij én hij heeft een hoge gunfactor. Ingeborg: "Dat enthousiaste en onbesuisde, eerst doen dan denken, had Ad vroeger al en dat heeft hij nu nog steeds. Ad ziet nooit beren op de weg, alleen kansen. Hij is een creatief denker met een groot hart voor onze regio. Ik hoop dat hij zijn talent wil blijven inzetten voor Een Goei Leven in het Land van Cuijk."

Meer berichten