Nachttoernooi van Apollo succesvol

Op zaterdag 29 december stond het traditionele A.H. Nachttoernooi van Apollo weer op het programma. Het was de 27ste keer dat het toernooi plaatsvond. Diverse teams wisten de weg naar sporthal De Looierij in Mill te vinden.

Naast het sportieve treffen, voeren ook vriendschap en gezelligheid de boventoon tijdens het toernooi. Om half zeven vingen de selectiewedstrijden aan. Zowel in poule A als poule B werden spannende wedstrijden afgewerkt. De animo om te winnen was groot, ofschoon de samenstelling van de teams daar niet altijd aanleiding toe gaf. Het ene team kwam meer voor de gezelligheid en het andere voor de sportiviteit. Waar het een mix van beide was, hadden sommige echte sporters het moeilijk om de missers en gebrek aan spelinzicht van anderen op te vangen.

Toch gebeurde dit in een amicale sfeer, waarbij de lachspieren regelmatig aan hun trekken kwamen. Tussen de wedstrijden door was er voldoende tijd om bij te praten over de gespeelde wedstrijden, of andere dingen. De broodjes kroket en frikadel die werden aangeboden in de bar bij Patrick en Twan waren erg in trek. Om tien voor twaalf werden de laatste wedstrijden gespeeld.

In poule A stonden de favorieten in de laatste wedstrijd tegenover elkaar. Dankzij de gulle giften van de Millse middenstand konden veel lootjeskopers hun prijsje(s) afhalen. Ieder jaar blijkt de loterij erg in trek te zijn. Met de toestemming van de gemeente kon Apollo haar kas wat extra aanvullen. Het team 'Hmmm lekker hmmm' ging er op de valreep met de wisselbeker vandoor. De ploeg moet volgend jaar de beker verdedigen. De toernooicommissie zal zich nader bezinnen over de meest geschikte datum, maar houdt in ieder geval het eerste en tweede weekend in januari 2020 vrij. 'Iedereen wil immers deelnemen aan dit Brabants' gezellig toernooi', schrijft de organisatie.

Meer berichten