Lachende gezichten bij de deelnemers. (Kristel Beelen - Mooi & Mooi fotografie)
Lachende gezichten bij de deelnemers. (Kristel Beelen - Mooi & Mooi fotografie) (Foto: )

Inschrijving Raamvallei Duomarathon van start

Sportieve duo's kunnen zich op 1 februari vanaf klokslag 12.00 uur inschrijven voor de lustrumeditie van de Raamvallei Duomarathon. Zondag 22 september vindt de vijfde editie plaats. "Waren we vorig jaar binnen een week uitverkocht. We verwachten dat het nu nóg sneller gaat. Aarzel dus niet, maar scoor vrijdag meteen je ticket via www.raamvalleiduomarathon.nl/inschrijven. We hebben echt maar 250 plaatsen beschikbaar", vertelt voorzitter Daniëlle Kremers.

Van die 250 tickets zijn er al een tiental vergeven in de voorinschrijving. "We hadden in het eerste jaar 66 duo's die de uitdaging aandurfden. Velen daarvan hebben ook de daaropvolgende edities volbracht. Als bestuur vonden we dat we deze ambassadeurs in het zonnetje moesten zetten. Zij konden zich dus vooraf aanmelden. Ook de deelnemers die maar drie keer of zelfs minder meededen, probeerden al een plekje te bemachtigen. Dat toont meteen aan hoe populair de Raamvallei Duomarathon is", aldus Kremers. Vijf jaar geleden is het idee voor het evenement ontstaan binnen Ontdek Mill in samenwerking met het Verrassend PlatteLand van Cuijk. Dankzij de inzet van vele, sportieve enthousiastelingen is het uitgegroeid tot een begrip onder duomarathon-liefhebbers uit het hele land.

Voor wie het begrip 'duomarathon' nog niet kent, legt Kremers het uit: "De Raamvallei Duomarathon staat voor een combinatie tussen hardlopen, fietsen en genieten. De duo's beschikken samen over één fiets en wisselen elkaar op het traject af. Zo leggen zij samen ruim 42 kilometer af door de prachtige Raamvallei (Land van Cuijk). Het overwegend onverharde parcours is zeker niet het makkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend. Onderweg geniet je niet alleen van de prachtige natuur, maar ook van heerlijke proeverijen, optredens en de Brabantse gezelligheid. We starten bij Landgoed De Barendonk en gaan vervolgens langs boerderijen, landgoederen, landerijen en andere unieke locaties in de Raamvallei. Paden die anders gesloten zijn, ontdekken we nu. De marathon eindigt na ruim 42 kilometer weer op Landgoed de Barendonk. Daar worden deelnemers als kanjers binnengehaald." Inschrijven kan via www.raamvalleiduomarathon.nl/inschrijven/. Kosten bedragen 75 euro per duo. Er is plek voor maximaal 250 duo's.

Meer berichten