Foto:

Tweetal vormt filmcommissie

Een advertentie waarin gevraagd werd om vrijwilliger te worden bij het Filmhuis van Myllesweerd trok jaren geleden hun aandacht. Joke Vos en Ingrid Wientjes reageerden erop en zijn sindsdien actief voor het Filmhuis. Samen vormen ze de filmcommissie, die bedenkt welke films er gedraaid gaan worden.

door Jenneke van Dongen

En daar komt wel het een en ander bij kijken. Elke maand staan er drie films op het programma. Iedere eerste woensdag van de maand is dat een zogenaamde 'filmhuisfilm', elke derde woensdag een meer commerciële film en elke laatste woensdag een kinderfilm. Joke: "We struinen het internet af, bekijken welke films er in andere filmhuizen draaien, maar kijken ook naar wat er goed past in Myllesweerd. En we horen graag de tips van onze bezoekers. Op die manier proberen we steeds per half jaar een aantrekkelijk en afwisselend aanbod neer te zetten."

Dat er behoefte is aan een filmhuis in de gemeente Mill & Sint Hubert is wel duidelijk. Honderd bezoekers per film is geen uitzondering. Voor Joke en Ingrid is het een uitdaging om de groei van het filmhuis te blijven stimuleren. Ingrid: "Wat daarbij helpt is die structurele programmering van de films, maar ook de laagdrempeligheid van Myllesweerd en de lage prijs, die we kunnen hanteren doordat we alleen met vrijwilligers werken."

Voor het luttele bedrag van vijf euro kan de film bezocht worden én krijgen bezoekers ook nog een consumptie. Na afloop van de film kan er nog wat nagepraat worden onder het genot van een drankje. "Bij dat napraten staat er een nootje op tafel of komt er een schaaltje bitterballen langs. Maar los van dat het gezellig is om nog even iets te drinken, kan het ook heel fijn zijn om na een heftige film met elkaar na te praten. Wij schuiven dan bij wat tafeltjes aan en houden op die manier ook voeling met de bezoekers en hun wensen ten aanzien van films." Bijzonder is ook de samenwerking met de bibliotheek, die literatuur uitstalt, die aansluit bij de film. Om even door te bladeren of te lenen. "Kijk, de nieuwste films zul je hier niet zien, maar we proberen wel om voor de verschillende doelgroepen films uit te kiezen. En neem nu de kinderfilms. Voor de vijf euro entree krijgen de kinderen een glas limonade en een zakje chips. Ideaal voor een kinderfeestje."

Valentijn

Drie keer per jaar kan er een speciaal arrangement geboekt worden. Een prima 3 gangendiner bij Grandcafé 't Centrum aan de overkant van Myllesweerd en een kaartje voor de film voor 25,00 euro. Het eerstvolgende arrangement staat gepland voor 20 februari. De film die dan gedraaid wordt is Heartstone. Joke: "Een ideaal valentijnscadeautje lijkt mij. Lekker eten en naar de film, een romantische combinatie."

Reserveren voor dit arrangement of een filmkaartje kopen kan via www.myllesweerd.nl. Ook vrijwilliger worden bij het Filmhuis? Stuur dan een mail naar info@myllesweerd.nl

Meer berichten