Henk Roeffen: "Nieuwe site zowel belangrijk voor buspassagiers als voor de chauffeurs."
Henk Roeffen: "Nieuwe site zowel belangrijk voor buspassagiers als voor de chauffeurs."

Blij met nieuwe website buurtbussen

Sinds enkele weken is in het Land van Cuijk een nieuwe website in de lucht voor de buurtbussen, die hier rijden. Men kan hier alle informatie vinden over de routes, halteplaatsen en vertrektijden van de buurtbus. Bovendien kunnen de chauffeurs van buurtbusvereniging de Maaslijn hierop doorklikken naar hun eigen domein.

door Frans de Koning

Als voorzitter van buurtbusvereniging de Maaslijn en als initiatiefnemer voor de nieuwe website is Henk Roeffen blij met het bereikte resultaat. "Aanvankelijk was de insteek om alleen een nieuwe website te maken voor de buurtbuschauffeurs," vertelt hij. "De oude website was al enige tijd niet meer functioneel, terwijl zo'n site wel belangrijk is voor de chauffeurs in verband met de ritindeling, en ook om met elkaar te communiceren als ze vervanging nodig hebben. Tegelijk hoorden we vaak opmerkingen van buurtbuspassagiers, dat informatie over de buurtbus soms moeilijk te vinden is. We staan weliswaar sinds enkele maanden op de website van Ons Thuus, maar dat is niet voldoende. Om te kijken hoe we dit op konden lossen, heb ik contact gezocht met de andere buurtbusverenigingen in Cuijk, Sint Anthonis en Wanroij. Dat overleg heeft ertoe geleid dat we een professionele organisatie opdracht hebben gegeven om een gemeenschappelijk website voor de buurtbussen in het land van Cuijk te maken, met daarnaast een doorklikmogelijkheid voor de buurtbuschauffeurs. Behalve de haltes, routes en vertrektijden van de lijnen Grave-Boxmeer, Sint Anthonis-Boxmeer en Venray-Boxmeer, is er op de website ook een link naar busmaatschappij Arriva en naar Bravo, zodat ook die informatie snel en gemakkelijk bereikbaar is. Zowel de passagiers als de chauffeurs zijn dus met deze website geholpen."

Voor de toekomst blijven er nog genoeg plannen over. "De contacten met de andere buurtbusverenigingen in het Land van Cuijk hebben ertoe geleid," zegt Henk Roeffen, "dat we nauwer met elkaar gaan samenwerken. Ze staan er positief tegenover om in de toekomst ook de informatie voor hun leden op de site te zetten. Binnenkort hebben we als buurtbussen Land van Cuijk een eerste bijeenkomst, waar het zal gaan over de website, maar ook wat we van elkaar kunnen leren. Wij hopen met de nieuwe informatievoorziening te bereiken, dat we nog meer passagiers op onze bussen mogen verwelkomen. Het is daarbij goed om te weten dat we weliswaar een gewone lijndienst zijn, maar als er onderweg passagiers in- of uit willen stappen, stoppen wij ook, mits het veilig kan natuurlijk. Er is een rolstoellift in de bus. In- en uitchecken kan bij ons met de OV-kaart, maar mensen kunnen ook een dag-of ritkaart kopen; betalen kan eenvoudig met de pinpas. Ik zou alle mensen willen uitnodigen om onze nieuwe site te gaan bekijken en als er op-of aanmerkingen zijn, ontvangen wij graag een berichtje; elke melding wordt serieus genomen."

De website staat 24 uur per dag ter beschikking: www. buurtbuslandvancuijk.nl.

Meer berichten