Sacha Lukassen coördineert de actie NLdoet op de Aldenhorst. (foto: Marco van den Broek)
Sacha Lukassen coördineert de actie NLdoet op de Aldenhorst. (foto: Marco van den Broek)

Een handje helpen tijdens NLdoet

NLdoet vindt dit jaar plaats op 15 en 16 maart. Het zijn twee dagen waarop vrijwilligers in het hele land kleine en grote klussen uitvoeren. Ook in Mill en Sint Hubert is op die dagen van alles te doen. Zo heeft Zorglocatie Aldenhorst in de Pastoor Maasstraat allerlei klussen in de aanbieding.

door Jenneke van Dongen

Sacha Lukassen coördineert de actie NLdoet op de Aldenhorst: "Wij doen elk jaar graag mee aan NLdoet. Door het jaar heen krijgen we vaak al signalen van de afdelingen over een gang die een verfje nodig heeft of de tuin, die aangepakt moet worden. Die klussen verzamel ik en meld ik aan bij de website van NLdoet."

Dit jaar bestaan die klussen onder andere uit het zomerklaar maken van de tuinen en het verven van een aantal muren. "Ieder jaar verbaast het me weer hoeveel mensen ons komen helpen. Zo fijn, dat we dan met een hele groep mensen flink aan de slag kunnen. Nldoet is voor ons ook een manier om mensen bij ons te ontvangen. Iedereen is welkom om dan binnen te lopen en rond te kijken. De drempel om bij ons naar binnen te komen is vaak nog wat hoog voor mensen, die onze bewoners niet kennen, en die drempel willen we graag verlagen."

Op de verschillende afdelingen van de Aldenhorst wonen negentig mensen, die in meer of mindere mate zorg nodig hebben. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze heel graag buiten zitten. Elke locatie heeft een eigen buitenruimte, die na de winter een opfrisbeurt nodig heeft. De tuinmeubels moeten schoongemaakt worden en de bloembakken hebben nieuwe planten nodig. "We kunnen dus heel veel vrijwilligers gebruiken tijdens NLdoet. Om de rust en structuur voor onze bewoners te bewaken, doen we alleen op 16 maart mee. Van 10.00 tot 16.00 uur hopen we dan de meeste klussen gedaan te krijgen."

Aanmelden

Om te weten hoeveel koffie, soep en broodjes er klaar moeten staan, is aanmelden vooraf wel nodig. Alle klusmaterialen zijn aanwezig en gezelligheid is gegarandeerd. "De bewoners genieten altijd zichtbaar van alle bedrijvigheid en komen graag een praatje maken. Dit jaar valt NLdoet in de nationale week van Zorg en Welzijn. We grijpen die zaterdag 16 maart dan ook meteen aan om te laten zien wat een prachtig beroep je in de zorg kunt hebben. Voor iedereen, die geïnteresseerd is in werken in de zorg, staan onze deuren van 13.00 tot 16.00 uur open. We laten dan door middel van ervaringen zien en beleven wat het met je doet als je oud en afhankelijk bent. Zelf ervaren hoe het is om halfzijdig verlamd te zijn of doof maakt dat je een beter beeld krijgt van de zorg, die je iemand kunt bieden." Aanmelden voor NLdoet kan via een mail naar Sacha Lukassen: s.lukassen@pantein.nl. Meer informatie over de klussen is te vinden via www.nldoet.nl.

Meer berichten