Prachtig uitgedoste kinderen van de basisschool in Mill. (foto Marco van den Broek)
Prachtig uitgedoste kinderen van de basisschool in Mill. (foto Marco van den Broek) (Foto: )

'Mijn trommelvliezen knappen bijna'

Afgelopen vrijdag luidden de basisscholen in het zuiden van Nederland een week vakantie in. In de meeste gevallen ging dit gepaard met een carnavalsfeest. Zo ook op basisschool De LenS in Mill. De leerlingen uit de groep een tot en met drie vermaakten zich op school. De leerlingen uit de hogere groepen trokken naar de feesttent op Park Aldendriel.

door Jenneke van Dongen

Op school is er voor de jongste groepen een gevarieerd programma gemaakt. Eerst is er voor de schoolprins een heuse receptie, waarbij alle leerlingen een aardbeienveter met sleutel krijgen. Vervolgens zijn er vier verschillende activiteiten, waar ze in groepjes aan deelnemen: een masker knutselen, een modeshow, spelletjes en dansen. De leerlingen zien er prachtig uit. Een eenhoorn zit gebroederlijk naast Superman en een prinsesje speelt een spel met Spiderman.

In de ruimte van de BSO krijgt de gymjuf alle leerlingen en de aanwezige hulpouders volop in beweging. Er wordt gedanst en gesprongen en de polonaise gaat door de ruimte. Een kleine pauze tussendoor geeft volwassenen en kinderen even de gelegenheid om bij te komen en uit te hijgen. Halverwege de ochtend verzamelen alle leerlingen van de jongste groepen zich en wachten ze op de komst van prins Bram en prinses Renske. Met groot enthousiasme brengen ze voor prins en prinses het schoollied van de LenS. Op de wijs van Blame it on the Boogie zingen ze over hun school: De LenS is te gek, ik ben hier op m'n plek.

Prins Bram snapt dat helemaal: "Ik ken de school heel goed, ik zie hier zelfs nog een oude juffrouw, waar ik bij in de klas heb gezeten. Nee, geen oude juf, een jonge juf natuurlijk." Hilariteit bij prins en prinses als ze als cadeau een inschrijfformulier voor de school overhandigd krijgen voor een eventueel toekomstig prinsje of prinsesje. De muziek gaat aan en met de muziek van de Snollebollekes gaat iedereen uit z'n dak. De soldaten met groene haren, de poezen, de konijnen, de superhelden, ze dansen, lopen de polonaise en geven prins Bram een high five.

De leerlingen van groep vier tot en met acht vermaken zich intussen uitstekend in de feesttent in Aldendriel, waar de temperatuur met het uur oploopt. De stemming zit er goed in, de muziek is opzwepend en er wordt volop meegezongen. Gijs en Ko, tijdens carnaval ook wel bekend als BlackFout' weet welke muziek de leerlingen van a tot z mee kunnen zingen. "En nu wil ik wel eens weten wie er het hardst kan gillen", roepen ze vanaf het podium. Horen en zien vergaat je als de leerlingen daar massaal gevolg aan geven. "Ho, stop, ik voel mijn trommelvliezen bijna knappen."

Achter de bar worden de bekertjes nog maar eens volgeschonken met ranja. Carnaval vieren maakt dorstig, dat hebben deze leerlingen al in de gaten.

Meer berichten