Angelien van de Heuvel (links) en Marijke van Gend houden een eendaagse ontspanningsretraite in het Emmausklooster.
Angelien van de Heuvel (links) en Marijke van Gend houden een eendaagse ontspanningsretraite in het Emmausklooster.

Eendaagse ontspanningsretraite in Emmausklooster Velp

Ga jij soms te gejaagd door het leven? Ben jij regelmatig moe en wil je eigenlijk wel meer energie en even opladen? Zorg jij veel voor anderen, maar te weinig voor jezelf? Zou jij willen weten wat je kan doen om nog beter te ontspannen? Wil je een dagje even niks moeten?

Schrijf je dan in voor de eendaagse ontspanningsretraite op vrijdag 12 april. Neem een dag vrij en dompel jezelf onder in rust en geniet van de ruimte. Angelien van de Heuvel, stresscounselor en leefstijlcoach uit Haps, en Marijke van Gend, ademtherapeute en Mindful Walk- instructeur uit Sint Anthonis, kennen als geen ander het belang van ontspanning. Samen gaan ze deze retraite begeleiden en nemen je graag mee naar het Emmausklooster in Velp. "We hebben deze dag georganiseerd omdat we merken dat veel mensen continu druk, druk druk zijn. Ik herken dit gedrag van jaren geleden. Ik ging maar door en mijn stresshormoon cortisol maakte overuren. Inmiddels heb ik mijn relaxmodus gevonden", vertelt Angelien. "Veel mensen dromen over retreats in verre oorden, waarna ze helemaal opgeladen en als nieuw terugkomen….. en weer doorgaan als vanouds", vult Marijke aan. "Leren luisteren naar je lichaam en ontspannen kan echter ook bij jou om de hoek. Het belangrijkste is dat je eenvoudige en laagdrempelige tools leert, waarmee je op dagelijkse basis blijvend je eigen spanningsniveau reguleert. Wij ervaren allebei dagelijks hoe belangrijk ontspanning is, tijdens ons werk en natuurlijk ook in ons eigen privéleven. We geven graag onze expertise en ervaringen door."

"Van origine was het Emmausklooster de plek waar de kapucijnen zich terugtrokken achter de kloostermuren en in de groene kloostertuin. Nu is het een plek voor bezinning en het stilste plekje van Nederland", weet Angelien. "We vinden het fijn om mensen mee te nemen naar deze mooie plek. Hier gaan we samen ontspanning ervaren door mediteren, de juiste ademhaling, stilte en wandelen in de natuur. Geef jezelf deze dag cadeau, kom lekker opladen en voel je als herboren!" De eendaagse ontspanningsretraite start om 10.00 uur en eindigt rond 16.30 uur. Drinken, tussendoortjes en een gezonde lunch worden geheel verzorgd. Kosten: 65 euro p.p. Locatie: Emmausklooster in Velp. Voor inlichtingen en inschrijven, mail: info@luchtop.com.

Meer berichten