Het Vierdaagse Orkest 2019 is het nieuwe seizoen van start gegaan met meer muzikanten dan ooit.
Het Vierdaagse Orkest 2019 is het nieuwe seizoen van start gegaan met meer muzikanten dan ooit.

Vierdaagse Orkest 2019 gestart met repetities

Het Vierdaagse Orkest 2019 is het nieuwe seizoen van start gegaan met meer muzikanten dan ooit. De repetities van het orkest zijn inmiddels begonnen en het repertoire is meer dan 25 muziekwerken groot. Het orkest geeft in de week van de Nijmeegse Vierdaagse zes concerten.

Behalve het grote orkest zijn ook de zanggroep en de dansers al flink aan de slag gegaan om weer een spetterende show neer te kunnen zetten. De zanggroep heeft twee nieuwe zangers in haar midden en staat onder leiding van Stephanie Bongers-van Werkhoven. Het grote orkest staat evenals andere jaren onder leiding van dirigent Bart van Zutven. Het orkest is wat bezetting betreft groter dan ooit. Nieuwe gezichten zijn er, maar er zijn ook muzikanten die na een of meerdere jaren van afwezigheid weer deel uitmaken van het orkest.

Het Vierdaagse Orkest treedt voornamelijk op in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Er wordt gestart met een try-out in Mill (woensdag 10 juli) met daarna de première in de schouwburg in Cuijk op zaterdagavond 13 juli. Vast staat dat het orkest weer optreedt in Wijchen (dinsdag 16 juli), Cuijk (donderdag 18 juli), Nijmegen (zaterdag 20 juli) en Boxmeer (zondag 21 juli). Het bestuur is nog in overleg voor een of twee concerten op andere plaatsen.

Meer berichten