Zuster Klivia en enkele medespelers van de Boxmeerse musicalschool zijn (bijna) klaar voor   de theatervoorstelling. (foto: Stijn Linders)
Zuster Klivia en enkele medespelers van de Boxmeerse musicalschool zijn (bijna) klaar voor de theatervoorstelling. (foto: Stijn Linders)

Ja Zuster, Nee Zuster in De Weijer

Ja Zuster, Nee Zuster, het legendarische meesterwerk van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, is zondag 2 juni te zien in De Weijer in Boxmeer. Dertien spelers, waarvan twaalf getalenteerde leerlingen uit de productiegroep van de Boxmeerse Musicalschool Étoile van Leonie Wintjes en een gastspeler geven de anderhalf uur durende musical vorm. De musical is die dag twee keer te zien. Natuurlijk komen alle bekende liedjes van de tv-klassieker voorbij.

Wie wat ouder is, koestert ongetwijfeld mooie herinneringen aan de televisieserie. De belevenissen van de bewoners van Rusthuis Klivia kluisterde in de jaren zestig bijna heel Nederland aan de buis. Roos en Gido kruipen in de huid van Zuster Klivia en inbreker Gerrit en krijgen het ook regelmatig aan de stok met meneer en mevrouw Boordevol. Want rustig is het allesbehalve in het rusthuis. Iedereen kan meezingen met klassiekers als M'n Opa, Stroei-voei, Duifies en De Twips.
De productiegroep is voor jongeren die nét iets meer willen met theater én getalenteerd zijn. Voor degenen die in de toekomst naar een professionele theateropleiding willen, is deze cursus een stap in de goede richting. Naast de reguliere lessen krijgen de leerlingen gastworkshops van professionals uit het vak. Musicalschool Étoile organiseert optredens, waarbij de productiegroep een belangrijk visitekaartje voor de musicalschool is. De cursus wordt afgesloten met een productie. Deelname aan productiegroep Highlights is mogelijk vanaf 16 jaar en om toegelaten te worden is een auditie vereist. De leerlingen uit de productiegroep van Étoile komen uit Venray, Milsbeek, Ottersum, Oploo, Mill, Katwijk, Heijen, Sint Anthonis en Boxmeer.

Leonie Wintjes, eigenaar van de musicalschool, verzorgt de toneel- en zanglessen. Marleen Bloemen is verantwoordelijk voor de choreografie. Lineke Hekkenberg, docent drama, verzorgt samen met Leonie de toneellessen en is verantwoordelijk voor de regie. Rick van den Belt zorgt voor de muzikale begeleiding en de zanglessen. Samen met Stichting Vier het Leven proberen we zoveel mogelijk mensen van onze voorstelling te laten genieten. Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum.

De voorstelling Ja zuster, Nee zuster is erg geschikt voor deze doelgroep. De prachtige liedjes van Harrie Bannink en Annie M.G. Schmidt zijn voor veel ouderen erg herkenbaar. Gelukkig reageerde Tanja van Sambeek (regio coördinator Brabant bij Stichting Vier het Leven) direct enthousiast op het voorstel om een samenwerking met Étoile aan te gaan.

De voorstellingen op zondag 2 juni zijn om 13.00 uur en 16.30 uur. Er kunnen nu al tickets worden besteld via www.voorstellingen2019.nl.

Meer berichten