DJ Ricky Corony komt zaterdag 13 april naar de Lindefeesten in Sambeek. (persfoto)
DJ Ricky Corony komt zaterdag 13 april naar de Lindefeesten in Sambeek. (persfoto)

Lindefeesten in de startblokken

In Sambeek worden dit jaar voor de 39e keer de Lindefeesten georganiseerd. Dit gebeurt al die jaren traditioneel rond Pasen. Ook dit jaar is de Stichting Lindefeesten er weer in geslaagd een breed scala aan topartiesten naar Sambeek te halen.

Wat begon als een klein dorpsfeest met een zeskamp is in de loop der jaren uitgeroeid tot een festival voor de hele regio. Waar in het verleden grote namen als Normaal en Rowwen Hèze het podium in de Sambeekse feesttent betraden en een avondvullende show gaven, komen er nu op een avond meerdere artiesten op het podium voor een korter optreden. Dit jaar betreden onder andere Bizzey, Snollebollekes, Charmante Gasten, Quido van der Graaf en Corry Konings het Lindefeesten-podium.

Wat er niet anders is geworden is dat de Lindefeesten alleen maar werkt met vrijwilligers. De organisatie doet ieder jaar een beroep op 250 vrijwilligers die er mede voor zorgen dat de Lindefeesten ieder jaar vlekkeloos verlopen. Er lopen vrijwilligers bij die al 39 jaar trouw meewerken aan het muziekfestijn. Zonder deze vrijwilligers zouden de Lindefeesten niet al zolang bestaan. De vrijwilligers zijn dan ook de belangrijkste pijler van het succes. Het vijfkoppige bestuur stuurt de gehele organisatie (ook vrijwillig trouwens) aan, maar de Lindefeesten drijven op deze vrijwilligers.

Maar nu over de 39ste editie, waarvoor de organisatie ook weer een gevarieerd muzikaal programma heft samengesteld met voor iedereen wat wils. Vrijdag 12 april staat in het teken van Fridance, met optredens van Lievelings DJ's van je zusje, Charmante Gasten en Team Rush Hour. Een evenement voor de jeugd, die voor een aangepaste entreeprijs van 5 euro naar binnen mag. Op zaterdag 13 april staat Proost! op de planken van de Lindefeesten, samen met dj Ricky Corony, en zondag 14 april staat in het teken van de Hollandse dag De Hollandse dag begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De bezoekers kunnen tijdens de Hollandse dag genieten van optredens van onder meer Quido van der Graaf, Stef Ekkel, Corry Konings en Snollebollekes en DJ Arno.

Op vrijdag 19 april staat Theeleuten the Party op de Lindefeesten-agenda, met optredens van onder meer DJ Isis Cloudt, Bizzey! en Paul Elstak. Zaterdag 20 april is het de beurt aan de coverband This is Beethoven. Voor de tweede keer komt deze formatie naar de Lindefeesten.

Voor meer informatie en kaartverkoop kijk op de website: www.lindefeesten.nl. De Lindefeesten zijn ook te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

 

Meer berichten