William draagt de voorzittershamer over aan Leon. (Foto: Marielle Claessens)
William draagt de voorzittershamer over aan Leon. (Foto: Marielle Claessens)

Afscheid en presentatie nieuwe voorzitter

Tijdens de laatste bestuursvergadering van het seizoen 2018-2019 van Stichting Carnaval Mill heeft William van Gemert de voorzittershamer overgedragen aan zijn opvolger Leon Claessens.

William is zes jaar lang voorzitter geweest. Hij was de opvolger van Marcel Peters. Het was toen nog de bedoeling om de optocht ongemotoriseerd te laten worden. Dit is nog niet gelukt, maar de plannen zijn nog altijd aanwezig. Ook de boerenbruiloft heeft onder zijn voorzitterschap een facelift gehad. De commissie is helemaal vernieuwd en bestaat uit veel jongeren. Ook is er onder William een vernieuwingscommissie gekomen, met mensen die ook helemaal buiten het carnavalsgebeuren stonden, maar die wel wilden nadenken over de toekomst van de carnaval. Verder is William trots op het feit dat de scholen in Mill nauwer betrokken zijn geraakt met carnaval door een workshop carnavalswagens bouwen.

De samenwerking met het dorp Velden (Limburg) heeft zeer veel bijgedragen aan carnavalvierend Mill. Maar de kers op de taart was voor William toch echt, carnaval op één locatie. Hij is supertrots op het feit dat horeca en Stichting Carnaval nu allemaal de neuzen dezelfde kant op hebben staan. Stichting Carnaval Mill bedankte William voor zijn betrokkenheid, inzet en organisatietalent.

Meer berichten