Wethouder Erik van Daal kreeg het eerste exemplaar van de brochure. (eigen foto)
Wethouder Erik van Daal kreeg het eerste exemplaar van de brochure. (eigen foto)

Genieten en een gezonde leefstijl gaan goed samen

Tijdens een avondje sporten bij sportvereniging Hart in Actie in Mill kreeg wethouder Erik van Daal van de gemeente Mill en Sint Hubert het eerste exemplaar van de brochure Leefstijl is de dirigent van je leven.

De brochure is geschreven door Elly Meijnders, vrijwilliger communicatie bij de SWOM, en Guus Fonteijn, voorzitter van sportvereniging Hart in Actie Mill. De brochure is onderdeel van het project Gezond leven en meer bewegen ook goed voor u dat Hart in Actie Mill vanaf 2018 uitvoert. De brochure is gebaseerd op tien interviews met onder anderen Ellen Gest, huisarts in Mill, Marion Paters, sportdocent bij Hart in Actie, Jeroen van Heuvel, docent koken bij ROC de Leijgraaf, Monique Nelson, locatiemanager van het Smaakcentrum Mill-Grave en Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je leefstijl als medicijn. Een belangrijk probleem is dat veel mensen te weinig bewegen en slecht eten. Dat leidt tot een toename van overgewicht (obesitas).

In de gemeente Mill Sint Hubert lijkt de leefstijl iets beter dan het Nederlands gemiddelde, maar ook hier neemt het probleem toe. Een belangrijke veroorzaker is de voedingsindustrie, die mensen verleidt tot een ongezonder eetgedrag. Op school is dit al een groot probleem.

Meer berichten