Medewerkers van BAM Infra en provincie en bestuurders van gemeenten en provincie bij de Wattway in het fietspad naast de N324. (foto Jan Maissan)
Medewerkers van BAM Infra en provincie en bestuurders van gemeenten en provincie bij de Wattway in het fietspad naast de N324. (foto Jan Maissan) (Foto: )

N324 feestelijk heropend

Veel eerder dan gepland is de N324 tussen Oss en Grave na een grondige reconstructie officieel heropend.

De weg is opnieuw ingericht, zodat de doorstroming, veiligheid en leefbaarheid beter zijn. De nieuwe weg, geopend door gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant, is veiliger doordat er minder aansluitingen zijn op zijwegen en inritten van percelen. Er zijn twee grote turbo rotondes aangelegd en er zijn plekken waar weggebruikers langzaam verkeer in kunnen halen.

Voor fietsers en voetgangers is het oversteken van de N324 makkelijk en veiliger gemaakt. Op een deel van het fietspad langs de N324 zijn Wattway zonnepanelen aangebracht. Dit zijn panelen waar je gewoon overheen kunt fietsen en die stroom leveren voor bijvoorbeeld het opladen van elektrische fietsen bij de bushalte of voor de openbare verlichting. Gedeputeerde Christophe van der Maat: "Duurzaamheid speelt bij de aanleg en het beheer van onze wegen een steeds grotere rol. Dat is bij de realisatie van de N324 ook weer gelukt."

Meer berichten