Eerst een fietscontrole door een politieagent. (eigen foto)
Eerst een fietscontrole door een politieagent. (eigen foto) (Foto: )

Kinderen basisscholen veilig op de fiets

De leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen uit de gemeente Mill en Sint Hubert hebben met succes deelgenomen aan het praktijkexamen op de fiets.

Het theorie-examen al achter de rug en de route al verschillende keren geoefend, maar het blijft toch nog wel spannend: het praktisch verkeersexamen. In het zonnetje wachten bij de Wissel, de fiets wordt nog even gecheckt door een politieagent, het rugnummer gecontroleerd en daar gaan de deelnemers aan het examen. Zo'n 150 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeenten Mill en Sint Hubert en Wanroij moesten laten zien dat zij veilig op de fiets aan het verkeer kunnen deelnemen. Zij fietsten een route van ongeveer 20 minuten langs negen posten door het centrum van Mill. Deze posten werden bemand door ouders die zich hier vrijwillig voor hadden opgegeven.

Eenmaal terug bij de Wissel werd er gezorgd voor een glaasje fris en een lekkere koek. De scoreformulieren werden verzameld en op school nagekeken. En wat bleek: het slagingspercentage lag rond 100 procent. De leerlingen kregen dan ook een welverdiend diploma mee naar huis. Dankzij de inzet van de kinderen, ouders en de werkgroep kon iedereen terugkijken op een geslaagde dag.

Meer berichten