Het is, kortom, een Goei Leven in het Land van Cuijk. (foto: Marco van den Broek)
Het is, kortom, een Goei Leven in het Land van Cuijk. (foto: Marco van den Broek)

Wandeling Happen en stappen

We hebben het goed voor mekaar in ons Land van Cuijk; het is een prachtige plek om te wonen, te werken en te genieten. Je kunt er heerlijk én eerlijk eten. Het is, kortom, een Goei Leven in het Land van Cuijk. Een manier om dit Goei Leven te beleven is meedoen aan de happen en stappen wandelingen, die vanuit Grave georganiseerd worden.

door Jenneke van Dongen

Escharen - Waar vroege vogels mee kunnen doen aan de dauwtrapwandeling, die vanuit het Emmausklooster in Velp georganiseerd wordt, kunnen degenen, die op Hemelvaartsdag liever nog iets langer blijven slapen, meedoen aan de happen en stappen-wandeling. Ben en Wilma de Bruin van De Brouwketel in Escharen hebben voor de vijfde keer een prachtige route uitgezet.

Ben: "De start van de wandeling is tussen 11.00 en 12.00 uur bij de Brouwketel. We beginnen hier met koffie of thee met iets lekkers erbij. Dan heb je een goede bodem voor de wandeling." Vanuit de Brouwketel loopt de tocht naar minicamping Driehuis, net over de gemeentegrens in Reek. De camping van boer Chris is een mooie pleisterplek. Kijk rond bij de koeien. loop een rondje over het campingterrein of plof neer op een van de stoelen om je voeten rust te geven. Op de camping van boer Chris wordt een lekkere soep geserveerd. "Je kunt zo mooi wandelen in en om Grave. Wilma en ik proberen steeds een andere route te maken, waarmee we mensen willen laten zien hoe mooi het hier is en hoe gevarieerd de natuur is. De route, die 30 mei gelopen kan worden, is ongeveer 17 kilometer."

Na de soep gaat de route verder naar restaurant De Beleving, op de rand van de Langenboomse bossen. Daar staat een verrassend hoofdgerecht te wachten op de wandelaars. Vanuit De Beleving gaat de route terug naar het beginpunt, De Brouwketel. Ben: "Bij ons kun je dan lekker uitrusten en genieten van een welverdiend toetje. Dit wordt de vijfde editie van de happen en stappen wandelingen. Het is een ideale manier om lekker te bewegen in de natuur en onderweg te genieten van een heerlijke maaltijd. De eerste keer, dat we dit organiseerden, was in de winter van 2017. Toen sneeuwde het enorm, wat ook een bijzondere ervaring was. Voor deze editie hopen we natuurlijk op mooi wandelweer. Volgens velen is de natuur nu op zijn mooist. Ga dat ervaren."

De prijs van de happen en stappen-wandeling bedraagt € 21,75. Dit is inclusief routeboekje en alle gerechten. Wie niet in de gelegenheid is om dit keer mee te doen, maar wel graag een andere keer wil happen en stappen, kan de datum van 3 november alvast in zijn agenda noteren. "Dan maken we weer een bijzondere route met andere pleisterplaatsen. Er is nog een heleboel te ontdekken in Grave en omgeving."

De tickets voor de happen en stappen-wandeling op Hemelvaartsdag, 30 mei, kunnen besteld worden via www.ticketkantoor.nl/shop/hapenstapmei.

Meer berichten