Landgoed Tongelaar is het decor van de landelijke Dag van het Kasteel. (Bas Driessen Fotografie)
Landgoed Tongelaar is het decor van de landelijke Dag van het Kasteel. (Bas Driessen Fotografie) (Bas Driessen Fotografie)

Terug in de tijd op Dag van het Kasteel in Mill

Op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, wordt voor de twaalfde keer de landelijke Dag van het Kasteel georganiseerd.

Het thema op Landgoed Tongelaar in Mill van Brabants Landschap dit jaar is Middeleeuwen. Een bijzondere tijd waar het kasteel in handen was van de beroemde ridder en graaf Floris de Vijfde. Hij leefde in de dertiende eeuw en gebruikte het kasteel om zijn soldaten in te kwartieren. Op de dag zullen rondom het kasteel diverse ambachtslui staan zoals een korvenvlechter, imker, tingieter en spinster. Je kunt zien hoe een echte smid met blaasbalg zijn werk staat te doen of draken-eieren en toverstokken kopen bij één van de kraampjes.

Voor de kinderen zijn leuke activiteiten georganiseerd. Bij het Kruidenvrouwtje mogen ze broodjes bakken boven een vuurtje en leren ze hoe kruidenthee wordt gemaakt. Op de schermzolder kunnen ze middeleeuws weven op een groot rond weefgetouw en houten schildjes beschilderen. Ze kunnen ook een pijl en boog van echte wilgentakken in de boomgaard maken. Bij het kasteel staat een reuzen-katapult waarmee ze mogen proberen een kasteelmuur om te gooien. Naast alle activiteiten is er (live) muziek. Het kasteel is open van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer berichten