Jo Kuppen, zijn vrouw Nelly en dochter Femke zijn voortdurend bezig met nieuwe ideeën. (foto Marco van den Broek)
Jo Kuppen, zijn vrouw Nelly en dochter Femke zijn voortdurend bezig met nieuwe ideeën. (foto Marco van den Broek) (Foto: )

Darten met een hooivork

Voor de achtste keer organiseert De Hinde het evenement Langenbooms Buuten. Op de prachtige locatie van het activiteitenpark kan jong en oud een indruk krijgen van de veelheid aan activiteiten van De Hinde. Zoals de titel al doet vermoeden, is het een festijn dat zich vooral buiten afspeelt.

door Jenneke van Dongen

Ideeën opdoen voor een familiedag of een teamuitje of gewoon lekker rondlopen en genieten van de muziek. Het kan allemaal op eerste pinksterdag van 14.00 tot 19.00 uur. Jo Kuppen: "We hebben twee goede bands, die gaan zorgen voor een lekker sfeertje. Rond de Vijftig speelt veel oude bekende nummers uit de Top 40 en de band Dogs Allowed speelt van alles in het genre van ZZ Top tot The Stones en Golden Earring. Voor het eerst in jaren speel ik niet zelf. Dat geeft mij de kans om zelf ook te genieten van de muziek."

De Hinde is normaal gesproken alleen voor groepen geopend, dus dat je tijdens Langenbooms Buuten overal op het park kunt rondlopen en een indruk kunt krijgen van de nodige spellen, is een unieke kans. Dochter Femke: "De spellen, die je hier kunt doen, zorgen vaak voor hilarische taferelen. Zaklopen met vier man in een zak, darten met een hooivork of pieperschieten, het zijn nu niet precies de geijkte spelletjes die je bij ons kunt doen en dat maakt het ook zo leuk. " Jo, zijn vrouw Nelly en Femke zijn voortdurend bezig met nieuwe ideeën. Zo begonnen ze onlangs met op maat gemaakte kinderfeestjes. Een potje voetgolf of adventure golf of springen op de trampoline en het springkussen. Dat gecombineerd met iets te eten en drinken maakt dat je een middagvullend programma hebt. Nieuw is ook de escaperoom, die sinds kort helemaal af is. Nelly: "Hij is in de stijl van de jaren vijftig, compleet met foto's van mijn schoonouders. Een aantal groepen heeft 'm al uitgeprobeerd. Want ja, je moet natuurlijk wel zeker weten, dat alles wat je bedacht hebt, ook echt werkt in de praktijk."

Dat de deuren van de escaperoom tijdens Langenbooms Buuten gesloten blijven, mag duidelijk zijn. Het verrassingseffect van een escaperoom moet groot blijven. Terwijl de opbouw van Langenbooms Buuten nog moet beginnen, is de familie Kuppen alweer bezig met nog meer originele spellen. Femke: "Heb je dat filmpje op Facebook gezien, van twee mannen, die proberen een glas bier te drinken dat op een soort houten stellage staat, die ze als marionet moeten bedienen. Echt, zo grappig. Die gaan wij ook maken. Dat gaat minstens zo veel lol opleveren als onze kruiwagenrace, waarbij degene, die in de kruiwagen zit, aanwijzingen moet geven aan degene met een blinddoek, die de kruiwagen duwt."

Het enthousiasme voor het bedrijf deelt de familie Kuppen graag met alle bezoekers van Langenbooms Buuten. Zondag 9 juni, 14.00 – 19.00 uur De Hinde, Rogstraat 17 in Langenboom. Toegang is gratis.

Meer berichten