Landschapswandeling op zondag 23 juni op de Zandvoort. (foto René van de Heuvel)
Landschapswandeling op zondag 23 juni op de Zandvoort. (foto René van de Heuvel)

Landschapswandeling op 23 juni door Zandvoort

Glooiende velden, kronkelende beken en kruidenrijke akkerranden. Dat en meer is te zien tijdens de landschapswandeling op zondag 23 juni op de Zandvoort.

Een natuurgebied in Langenboom op de grens met Escharen, tussen de Reekse Bergen en de Langenboomse bossen. Tijdens de wandeling met natuurgidsen horen de deelnemers over de geschiedenis van dit landschap, over breuken in de aardkorst en over de Maas, die er hun rol speelden. Een oud schilderachtig cultuurlandschap, doorsneden door twee beken, de Hooge Raam en de Halsche Beek. Het startpunt van de wandeling is om 10.00 uur aan de Zandvoortsestraat, 200 meter voorbij de kruising met de Schijfakkerweg (Escharen).

Na twee uur zijn ze daar weer terug. Het gebied kent een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. In de Bronstijd

vanaf 2000 voor Chr.

was hier al een nederzetting. Later uitgegroeid tot de buurtschap Hall(e), met boerderijen, akkers, bos en een kapel. Het buurtschap is verdwenen, en enkele oude verbouwde boerenhoeven staan er nog. De namen verwijzen nog naar vroeger tijden. De wandelroute is niet geschikt voor rolstoel en kinderwagen. Deelname gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Meer informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave

Meer berichten