Een heel weekend lang Een Goei Leven beleven. (foto Marco van den Broek)
Een heel weekend lang Een Goei Leven beleven. (foto Marco van den Broek) (Foto: )

Een Goei Leven beleven rondom de kerk in Mill

Vorig jaar vond in het Land van Cuijk de nacht van Een Goei Leven plaats. Op diverse plaatsen werden wandelingen, vaartochten, muziekuitvoeringen en maaltijden georganiseerd. Bij de evaluatie bleek dat deelnemers het jammer vonden, dat ze maar een van de activiteiten hadden kunnen bijwonen. Dat is dit jaar anders. Het laatste weekend van juni kunnen geïnteresseerden een heel weekend lang Een Goei Leven beleven.

door Jenneke van Dongen

 In de gemeente Mill & Sint Hubert is op zaterdag 29 juni rondom de kerk in Mill van alles te beleven. Ad Berends, een van de kartrekkers van Een Goei Leven: "Het draait in Mill om vier onderwerpen: sport, eten, kunst en muziek. Rechts van de kerk komen allerlei foodkraampjes met lokale producten uit het Land van Cuijk met inspiratie van Foodies Marius en Anita van Kuppenveld. Links van de kerk creëren we een mini-Mont Martre, een plek waar plaatselijke kunstenaars zich kunnen presenteren. We zijn nog op zoek naar kunstenaars, die hieraan mee willen werken. Het lijkt ons mooi als zij iets in de stijl van Kees Bastiaans kunnen maken, uiteraard geheel naar hun eigen interpretatie."

De Millse voetbalclub Juliana, die dit jaar haar honderdjarig bestaan viert, zal in de middag en avond een straatvoetbaltoernooi organiseren voor de jeugd. Speciaal hiervoor wordt de Oranjeboomstraat afgesloten.  Tussen 18.00 en 22.00 uur zal een aaneenschakeling van optredens in de kerk te horen zijn. Hierbij zijn onder meer de harmonie uit Mill en de ruim twintig leden van Black Diamonds, die werken met zangtalenten uit de hele gemeente.

Ad: "Vorig jaar hebben we een prachtige lichtshow in en buiten de kerk gehad en dat gaan we nu nog eens dunnetjes over doen. Dat begint rond 21.45 uur in de kerk. De combinatie van de lichtshow en alle musici op het podium gaat gegarandeerd voor een kippenvelmoment zorgen. Rond 22.15 uur worden buiten beelden op de kerk geprojecteerd. Die zogenaamde Glow zal tot een uur of een 's nachts doorgaan." Degenen, die iets speciaals willen meemaken, kunnen in kleine groepjes naar boven in de kerk. Daar krijgen ze, tegen een kleine vergoeding, een bijzonder muzikaal optreden te zien en horen. "Ze krijgen een tasje mee naar boven met een flesje wijn en een lekker kaasje. Genieten in de nok van de kerk, dat wordt zeker een bijzondere belevenis. Overigens is de toegang van de kerk gratis en kunnen hapjes en drankjes met speciale OntdekMillmunten betaald worden. We hebben een geweldige samenwerking met de gezamenlijke horecaondernemers en Myllesweerd, dat maakt het voor ons als organisatie vanuit Ontdek Mill echt prettig om zo'n evenement samen neer te zetten."

In het Land van Cuijk zijn ruim dertig activiteiten te beleven in het laatste weekend van juni. Het hele programma is te vinden op www.eengoeilevenbeleven.nl. Aanmelden voor het straatvoetbaltoernooi of meedoen als kunstenaar in mini Mont Martre kan via info@adberends.nl of info@ontdekmill.nl

Meer berichten